11. sınıf ders çalışma programı nasıl yapılır?

Scenzy

Centipat
Daha fazla  
Her gün düzenli olarak okul dönüşleri çalışıyorum. Sayısal öğrencisiyim. Gün tekrarımi yapıyorum ve problem paragraf çözüyorum. Fakat elimde bir program yok. Hem TYT hem de AYT'ye nasıl çalışabilirim? Bir program hazırlamada yardım edebilecek var mı?
( TYT'ye hiç baslamadim. Paragraf ve geometri dışında onlarda çok az ama temelim var )

Her gün düzenli olarak okul dönüşleri çalışıyorum. Sayısal öğrencisiyim. Gün tekrarımi yapıyorum ve problem paragraf çözüyorum. Fakat elimde bir program yok. Hem TYT hem de AYT'ye nasıl çalışabilirim? Bir program hazırlamada yardım edebilecek var mı?
( TYT'ye hiç baslamadim. Paragraf ve geometri dışında onlarda çok az ama temelim var )
Sabah okula gitmeden evvel paragraf ve problem çözersen müthiş olur.

Bende 12.sınıfım fark ettiğim kadarıyla şunu söyleyebilirim asla saatlik program yapma çünkü işe yaramıyor onun yerine günde kaç soru çözeceğin gibi bir program yap mesela pazartesi 200 soru gibi.

Size belirli bir program hazırlamayacağım ancak şunlar söyleyebilirim;

Kendi ihtiyaçlarınıza göre kendinize uygun bir program belirleyebilirsiniz. Örneğin, okulda sözel ağırlıklı dersler işlendiği gün TYT konularından sayısal çalışın ki dengelesin. O günün dersini tekrar ettikten sonra yani.

Tamamen bir programa bağlı kalarak çalışmayı pek gerçekçi bulmuyorum. Ders programınızı o günün ihtiyacına göre esnetebilirsiniz. Örneğin diyelim ki pazartesi günü programınızda matematikten tekrar + 50 soru var. Ama siz geri kaldınız veya soru çözecek kadar anlamadınız, o halde soru çözeceğiniz vakti ders tekrarına ayırabilirsiniz.

Paragraf sorularınızı yapabilirseniz okula gitmeden önce çözün. Hem daha verim alırsınız hem de vakti verimli kullanmış olursunuz. Okul dönüşü o dolu kafayla paragraf sorularına odaklanmak zor.

11. sınıf gerçekten ağır. Hafta içleri hem o günün tekrarını yapmak hem de TYT çalışmak çok zor. Bu yüzden hafta sonunu verimli kullanmaya çalışın kesinlikle. Hafta sonu erken kalkıp çalışmaya başlarsanız iyi yol kat etmiş olursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı