11. sınıf fiziği nasıl geliştirilir?

Heunzey

Kilopat
11.sinifim biyoloji kimyadan pek sıkıntım yok. Matematikte biraz var ama fizikte çok sıkıntım var. Ara tatilde bunlarla ilgilenicem ama söyle bir sorun var.

Fizik de ne kadar uğraşırsam uğraşayım formulleri biliyorum ama nasıl uygulayacagimi bilmiyorum.
Soru çözüm videolarina giriyorum orada dinliyorum mantığını kavriyorum ama kendim çözmeye gelince olmuyor bir fizikde yasıyorum bu sorunu bir çözemedim nereden çalışabilirim nasıl anlayabilirim?
Bana bir yardımcı olursanız sevinirim uğraşıyorum bakıyorum konuyu tekrar ediyorum ama iş soruya gelince kağıda dökemiyorum ve kağıt boş kalıyor.

Sınıfta sayisal dersleri çok iyi bir çocuk var her dersi 100'lük şaşıyorum bir de çalışmaya başlamadım öylesine dinliyorum yapiyorum diyor.
Ben kaç kez okuyorum çalışıyorum anlamaya çalışıyorum ama boşa.
Ne yapabilirim özellikle öğretmen arkadaşlarımız varsa onlarin yardimina muhtacim.
Sorulari yapamayinca kendimi sorunlu hissediyorum.
Millet yapabiliyor ben niye yapamiyorum diye sinirleniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
11. Sınıf fiziğinde bol bol soru çözmek, farklı tip soruları görmek gerekiyor. Ayrıca formülle olmuyor aslında bu iş, mantığı kavramalısınız. Örneğin bağıl hız konusunda mantığa oturtamazsanız o konuyu öğrenemezsiniz. Size tavsiyem, formül öğrenmek yerine mantığınızla çözün soruları. Elbette formül yardım edecektir.

11. sınıf fiziği çok ağırdır, normal hocam. Çok ağır ve yoğun bir müfredat var. Mantığını anlamaya çalışın. Anlayamazsınız da ezberleyin gitsin.

Çalışmaya devam edin siz sadece.

Soru çözüm videolarina giriyorum, orada dinliyorum. Mantığını kavriyorum.
Çok fazla soru çeşidi var, oradaki sorunun aynısı gelmez zaten. Soru stillerini gördükçe öğreneceksin ve yanlışlarını bu şekilde azaltacaksın. Bu yüzden soru çözüyorsun zaten. Çalışmayı bırakma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı