11. sınıf matematiğini anlayamıyorum

Ben Matematik dersini bir türlü anlayamıyorum 11.sınıfa gidiyorum. Çok üzülüyorum bir de üçgenleri hiç anlayamıyorum.😓😓😓

Trigonometri yapamıyorsun sanırım. Trigonometri için üçgen, fonksiyon, çarpanlarına ayırma ve 4 işlemde sıkıntının olmaması lazım. Bu konulara bakıp tekrar trigonometriye dönersin.

Trigonometri eğer sıkıntı ise dert etme. 30 60 90 ve 45 45 90 üçgenlerini bil yeter. Tek zorlanacağın kısım(cos 290 mesela cos 180+110 olarak yazarsın veya cos 360-70 olarak. 4. bölgede olduğu için artı. Eğer 90 ve 270'den çevireceksen sin ise cos cot isetan yap bu kadar.) Eğer geometri sıkıntı ise büyük ihtimal burası. Ama parabol sıkıntında olabilir. Unutma parabol sadece 2.derece fonksiyonların grafikleridir. Bazı bilmen gereken püf noktaları var. Diskriminantı denklemin çözüm aralığını belirliyor unutma.

Başka sıkıntın var ise rehber matematik YouTube kanalını izleyebilirsin ama en başından seyret. Atlamadan zıplamadan ben burayı biliyorum diye atlama seni sıkıntıya sokar. (başıma geldiğinden biliyorum)

Telefondan yazdığım için yazım kurallarına pek dikkat edememiş olabilirim kusuruma bakmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı