11. Sınıf öğrencisi staj yeri nasıl bulabilir?

tii

Kilopat
Makaleler
3
11. sınıf öğrenciyisim Eylül'de stajlar başlıyor fakat hâlâ staj yeri bulamadım. Bu konuda bilgisi olanlar nasıl aramam gerektiğini, nerelere bakmam gerektiğini vs. söyleyebilir mi? Hocalar dışında kendim de aramak istiyorum.

Büro yönetimi bölümündeyim İstanbul Avrupa yakasındayım.

Son düzenleme:
11. sınıf öğrenciyisim Eylül'de stajlar başlıyor fakat hâlâ staj yeri bulamadım. Bu konuda bilgisi olanlar nasıl aramam gerektiğini, nerelere bakmam gerektiğini vs. söyleyebilir mi? Hocalar dışında kendim de aramak istiyorum.

Bu alanın nelere sahip olduğunu bilmiyorum lakin şöyle anlatayım, ben adalet alanı öğrencisiyim ve şu an avukat yanında staj görüyorum bitmek üzere bir haftam kaldı. Avukatın yanına gittim kendimi tanıttım stajyer olmak istediğimi ve yapacaklarımızı anlattım avukat gün sonunda beni arayıp kabul ettiğini söyledi direkt belgeleri götürdük imzaladık stajı garantiledik gidip alanına sahip olan yerlere sorup kendini tanıtman gerek güzel giyin görünüşüne önem ver aldıklarından sonra rahata vurabilirsin hocaların bu konuda şöyle yardımcı olur geçmiş yıllarda staj yapan öğrencilerin gittiği yerlere seni gönderirler ancak bu şekilde staj yerini garantileyebilirsin olay örgüsü bu şekilde işliyor biraz bilgi vereyim dedim.

11. sınıf öğrenciyisim eylül'de stajlar başlıyor fakat hâlâ staj yeri bulamadım. Bu konuda bilgisi olanlar nasıl aramam gerektiğini, nerelere bakmam gerektiğini vs. söyleyebilir mi? Hocalar dışında kendim de aramak istiyorum.

Ben geçen sene elektrik-elektronik öğrencisi olarak staj yaptım, büyük ve kurumsal bir firma olduğu için bizi fabrikanın içine sokmadılar ofiste durduk hep iş güvenliğinden dolayı haliyle mesleği de öğrenemedik maalesef, ama diğer yandan küçük fabrikalara giren arkadaşlarımı aşırı derece çalıştırdılar bayağı amele gibi, stajlarda maalesef bunun ortası yok şans işi biraz. Senin bölümün bu durumdan bayağı bir alakasız aslında, onun da ona göre şartları vardır ama genel olarak getir-götür işleri yaptırırlar. Konforlu bir yer bulmaya çalış en azından, çalışma saatleri normal olan, yemekleri iyi, ofisi rahat ve düzgün insanları olan bir yer. Eğer şanslıysan işi de öğretebilecek birini bulabilirsin. Bu arada herkesle sohbet kurmaya çalış, aran sıkı olsun bu sayede hem rahat edersin hem de çalıştığın yer hoşuna giderse onlar da seni beğenirse mezun olduktan sonra iş imkanın olabilir. Aramak konusuna gelirsen kendi kendine bulman biraz zor olabilir, tanıdıkların varsa onların aracılığı ile sor ve soruştur onun haricinde de bölümünle ilgili olan yerleri gezerek kendini tanıtıp durumu açıklayıpta bulabilme imkanın var.

Ben geçen sene elektrik-elektronik öğrencisi olarak staj yaptım, büyük ve kurumsal bir firma olduğu için bizi fabrikanın içine sokmadılar ofiste durduk hep iş güvenliğinden dolayı haliyle mesleği de öğrenemedik maalesef, ama diğer yandan küçük fabrikalara giren arkadaşlarımı aşırı derece çalıştırdılar bayağı amele gibi, stajlarda maalesef bunun ortası yok şans işi biraz. Senin bölümün bu durumdan bayağı bir alakasız aslında, onun da ona göre şartları vardır ama genel olarak getir-götür işleri yaptırırlar. Konforlu bir yer bulmaya çalış en azından, çalışma saatleri normal olan, yemekleri iyi, ofisi rahat ve düzgün insanları olan bir yer. Eğer şanslıysan işi de öğretebilecek birini bulabilirsin. Bu arada herkesle sohbet kurmaya çalış, aran sıkı olsun bu sayede hem rahat edersin hem de çalıştığın yer hoşuna giderse onlar da seni beğenirse mezun olduktan sonra iş imkanın olabilir.

Ben staj hayatımın en şanslı insanı oldugumu düşünüyorum arkadaş çevremi ezip bitiriyorlar bir ben rahatım dosya yapıyorum koyuyorum ofismiz rahat çay isteniyor götürüyorum avukat çok edepli çok arkadaş canlısı yemekler zaten lokantada yiyoruz arkadaş gibi ilişkimiz var ve kendisi de staj döneminin sonunda ayırlmamamı benimle çalışmak istediğini sekreteri olmamı istediğini söylemişti cidden mutlu olmuştum açıkçası şu anda da devam ediyorum yanında.

Ben staj hayatımın en şanslı insanı oldugumu düşünüyorum arkadaş çevremi ezip bitiriyorlar bir ben rahatım dosya yapıyorum koyuyorum ofismiz rahat çay isteniyor götürüyorum avukat çok edepli çok arkadaş canlısı yemekler zaten lokantada yiyoruz arkadaş gibi ilişkimiz var ve kendisi de staj döneminin sonunda ayırlmamamı benimle çalışmak istediğini sekreteri olmamı istediğini söylemişti cidden mutlu olmuştum açıkçası şu anda da devam ediyorum yanında.

Tam olarak demek istediğim buydu. Bizde ofiste oturmuştuk hep, kafa dengi bir abi vardı depo da malzeme giriş çıkışı olduğunda bilgisayardan etiket falan basıp onu düzenliyorduk zevkli günlerdi. Askerlikten sonra da mühendis veya tekniker olarak bekliyorlar beni hayatımda şansımın güldüğü bir yerdi tek eksiğim elektrikle alakalı bir iş yapamamış olmamfı. Arkadaşın da umarım böyle bir staj hayatı olur. Rahat bir yer ve kafa dengi insanlar en önemlisi bunun içinde tanıdık birisi aracılığıyla girmesi iyi olur daha sonrası ise tamamen kendine kalmış, iyi anlaşırsa sürekli sohbeti olursa iş arkadaşlarıyla rahat edecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı