Seventhy
Decapat
Merhaba, 11. sınıf öğrencisiyim, sözel derslerimde oldukça başarılıyım, gelecek sene YKS'ye gireceğim. EA alanında eğitim görüyorum ve matematik harici zayıf dersim yok diğer sözel derslerde edebiyatta dahil 90 aşağısı notum yok kısaca EA AYT konularında matematik hariç eksiğim yok suanlık. Ancak TYT konularını genel itibarıyla unuttum yine TYT Sosyal alanda temelim ve bilgim var ancak TYT fen konularını (fizik, kimya, biyoloji) neredeyse unuttum. Bu durumda, hangi konulardan başlayarak temel kavramları tekrar etmem, matematikteki eksiklerimi nasıl gidermem gerektiği, fen bilgimi nasıl tazelemem gerektiği konusunda önerilerinizi öğrenmek istiyorum. Ayrıca, günlük ve haftalık çalışma programı oluştururken ders çalışma süresi, aralarda verilecek molalar ve hafta sonu planlaması açısından hangi taktikleri uygulamalıyım, hangi yayınevlerinin veya internet sitelerinin materyallerini, deneme sınavlarını ve soru bankalarını tercih etmeliyim? Yoğun ders programı arasında motivasyonumu yüksek tutmak, günlük yaşam ile ders çalışma dengesini sağlamak ve sınav yaklaşırken stresi yönetmek için hangi yöntemleri önerirsiniz? Son olarak da meslek konusunda hala tam bir fikir edinemedim EA alanında YBS, grafik tasarım, lojistik yönetimi gibi bazı seçenekler var ancak kararsızım bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.