11. sınıf öğrenciye tavsiyeler

SpeedCowboy

Hectopat
Başlıkta okuduğunuz gibi 9,10 ve 11. sınıfın 1. dönemini boş geçirdim. Sayısalcıyım ve ne yapmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok normalde planım dönem başladığından beri sıkı şekilde çalışmak idi ama hem benim boşlamalarım hem de bazı sorunlar üst üste geldi ve bugüne kadar sürüklendim. Gözümü açtığımda elimde karneyle 11. sınıfın ilk dönemini de önceki yıllar gibi bomboş geçirmiş bir öğrenci olarak uyandım. Panik olmaya telaş yapmaya başladım ama yol yordam bilmediğim için elimden bir şeyde gelmiyor bu da daha fazla panik olmama içimin kararmasına neden oluyor. Uzun lafın kısası 11. sınıfın 2. dönemine kadar liseyi boş geçirmiş olan orta halli bir Anadolu lisesinde okuyan sayısal öğrencisiyim başlıca sorunum bir çalışma düzenim yok ve düzen oturtmakta başarısızım. Tavsiyelerinizi, önerilerinizi bekliyor olacağım.

Diyecek çok fazla birşey yok.Hic bir şey için geç değil istesende istemeden de ders çalışmak zorundasın.Umarim hedeflerine ulaşırsın

Her şey 12. sınıf başlamadan önceki o yaz belli olur. O yaz herkes sıfırdan başlar ve önce TYT halledilir. Ben 11 sene boyunca hiç ders çalışmadım hatta 9 ve 10. sınıfta kalacak oldum ama 12. sınıfın yazından çalışmaya başladım ve şu an hayal ettiğim üniversite ve bölümdeyim.

Hangi üniversiteye gittiniz acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaz tatiline kadar TYT'den bir şeyler yapmaya çalış. Önceliğin Türkçe ve Matematik olmalı.

İstediğin yeri kazanmana sevindim peki bu zamana kadar hiç çalışmayıp o tatil döneminde çalışma düzeni oturtmayı nasıl başardın?

Forumda nasıl ders çalışılır gibi konular var ben oralara bir sürü şey yazdım ve baska arkadaslarda yazdi yani bir suru bilgi var sadece forumda degil internette de. Benim profilden bakabilirsin yazdiklarima. Once hangi derslere nasil calisacaginizi ve nasil tekrar yapacaginizi belirleyin. Size onerim once 3 saat ile baslayip bunu her hafta 1 saat arttirmak.

Burada guzel bilgiler var mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…