Sayısal 11 sınıf trigonometri sorusu

Ahmylz_7

Hectopat
Benim Bu soruda anlamadığım neden sin²x - 6sinx + 12 'yi yeşil kutuda ki, gibi (a - 3)² + 3 yaptığımız.

Screenshot_20241026_135810.jpg

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241026_135810.jpg
    Screenshot_20241026_135810.jpg
    154,5 KB · Görüntüleme: 39
Hocam benim anlamadığım kısım neden (a-3)² + 3 şeklinde yazdığı yani neden, a² - 6a + 12 şeklinde yazmadığı
Bilinmeyeni yani sinx değerini olabildiğince boşta bırakmak için. Yalın halde bırakıyor yani ifadeyi olabildiğince sayılardan uzaklaştırıp bir aralık elde ediyor. Dediğin gibi yapsaydı sinx kare ifadesi de olacaktı ve aralığı sinx üzerinden verdiği için aralık ayarlamak zor olacaktı.

Cevabı 26

Hocam benim anlamadığım kısım neden (a-3)² + 3 şeklinde yazdığı yani neden, a² - 6a + 12 şeklinde yazmadığı
Bilinmeyeni yani sinx değerini olabildiğince boşta bırakmak için. Yalın halde bırakıyor yani ifadeyi olabildiğince sayılardan uzaklaştırıp bir aralık elde ediyor. Dediğin gibi yapsaydı sinx kare ifadesi de olacaktı ve aralığı sinx üzerinden verdiği için aralık ayarlamak zor olacaktı.
Bu yüzden hocam. Arkadaş güzel açıklamış bence.

Çok teşekkür ederim hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı