Çözümü basit olsun diye, kafada daha rahat canlansın diye, sinx'e 'a' denmiş.Benim Bu soruda anlamadığım neden sin²x - 6sinx + 12 'yi yeşil kutuda ki, gibi (a - 3)² + 3 yaptığımız.
Eki Görüntüle 2337393
Cevabı 26Cevap A mı?
Hocam benim anlamadığım kısım neden (a-3)² + 3 şeklinde yazdığı yani neden, a² - 6a + 12 şeklinde yazmadığıÇözümü basit olsun diye, kafada daha rahat canlansın diye, sinx'e 'a' denmiş.
Bilinmeyeni yani sinx değerini olabildiğince boşta bırakmak için. Yalın halde bırakıyor yani ifadeyi olabildiğince sayılardan uzaklaştırıp bir aralık elde ediyor. Dediğin gibi yapsaydı sinx kare ifadesi de olacaktı ve aralığı sinx üzerinden verdiği için aralık ayarlamak zor olacaktı.Hocam benim anlamadığım kısım neden (a-3)² + 3 şeklinde yazdığı yani neden, a² - 6a + 12 şeklinde yazmadığı
Cevabı 26
Hocam benim anlamadığım kısım neden (a-3)² + 3 şeklinde yazdığı yani neden, a² - 6a + 12 şeklinde yazmadığı
Bu yüzden hocam. Arkadaş güzel açıklamış bence.Bilinmeyeni yani sinx değerini olabildiğince boşta bırakmak için. Yalın halde bırakıyor yani ifadeyi olabildiğince sayılardan uzaklaştırıp bir aralık elde ediyor. Dediğin gibi yapsaydı sinx kare ifadesi de olacaktı ve aralığı sinx üzerinden verdiği için aralık ayarlamak zor olacaktı.
Bilinmeyeni yani sinx değerini olabildiğince boşta bırakmak için. Yalın halde bırakıyor yani ifadeyi olabildiğince sayılardan uzaklaştırıp bir aralık elde ediyor. Dediğin gibi yapsaydı sinx kare ifadesi de olacaktı ve aralığı sinx üzerinden verdiği için aralık ayarlamak zor olacaktı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.