11. Sınıf yazında 12. sınıfa hazırlık için ne yapılmalı?

Süleyman Pro

Hectopat
Yer
Yalova
Daha fazla  
Meslek
Serbest meslek erbabi
Merhaba arkadaşlar,11.sınıf bitti notlarım rezalet halde. Ortalama 53. 11.sınıfın yazında ne yapmalıyım? Nasıl bir program izlersem 12. sınıfta kafam rahat olur? TYT baslamayı düşünüyorum. Notlarım kötü ama TYT ve AYT netlerimi aşağıya bırakacağım.
TYT'de sınav kolay olursa 65 nete kadar çıkıyorum zorsa 45-55 arası.
AYT'de zor ve kolay fark etmeksizin hep 35-40 geliyor.

TYT netlerini ders ders yazarsan yardımcı olabilirim. AYT için henüz erken.

Edebiyat = 23,25 net civarı (40 soruda)
Tarih= ortalama 4 net(5 soruda)
Felsefe = ortalama 3 net (5 soruda)
Din = 5 net(5 soruda Full net)
Matematik = 10-15 net(40 soruda)
Kimya= ortalama 4 net (6 soruda)
Biyoloji ve fizikten de ortalama 3 net yapıyorum.(6 soruda)
Bu sonucu birkaç denemeye göre aldım.Sınav kolaylığına ya da zorluğuna göre bu netler değişiyor hocam ama hemen hemen yukarıdaki gibi sonuçlar çıkıyor.Ayt ise daha kötü

Yapacağın en iyi şey yaz tatilini planlayıp genel olarak fen ve matematik konularını halletmen. Fen konuları 20şer günde biter çok uzun değil. Matematiği de 1 ayda halledersin. Tavsiyem 345 yayınlarının kitaplarını alman. Temel soru da var içinde zora kadar da götürüyor soru sayısı da yeterli. ÖSYM soru tipine de çok benzer hatta sanki ÖSYM 345'ten alıyor gibi. Türkçede de eksiğin dil bilgisi ise bir dil bilgisi kitabı alabilirsin. Rutin olarak problem, paragraf çözmek çok geliştirir. Sosyali herkes son 3 ay falan çalışıyor zaten senin çok problemin yok gördüğün kadarıyla. TYT'yi okula kadar sağlam olarak bitirmen ( tabi konu olarak yoksa tyt biten bir şey değil) çok önemli. 12. sınıf başladığında da branş denemeleri üzerinden yürütebilirsin. AYT netlerinin şuan bu seviyede olması çok çok normal. Şuan önceliğini TYT'ye ayırıp AYT'yi okul açıkken ön plana almanı tavsiye ederim. Başarılar.

Yapacağın en iyi şey yaz tatilini planlayıp genel olarak fen ve matematik konularını halletmen. Fen konuları 20şer günde biter çok uzun değil. Matematiği de 1 ayda halledersin. Tavsiyem 345 yayınlarının kitaplarını alman. Temel soru da var içinde zora kadar da götürüyor soru sayısı da yeterli. ÖSYM soru tipine de çok benzer hatta sanki ÖSYM 345'ten alıyor gibi. Türkçede de eksiğin dil bilgisi ise bir dil bilgisi kitabı alabilirsin. Rutin olarak problem, paragraf çözmek çok geliştirir. Sosyali herkes son 3 ay falan çalışıyor zaten senin çok problemin yok gördüğün kadarıyla. TYT'yi okula kadar sağlam olarak bitirmen ( tabi konu olarak yoksa tyt biten bir şey değil) çok önemli. 12. sınıf başladığında da branş denemeleri üzerinden yürütebilirsin. AYT netlerinin şuan bu seviyede olması çok çok normal. Şuan önceliğini TYT'ye ayırıp AYT'yi okul açıkken ön plana almanı tavsiye ederim. Başarılar.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı