11. sınıf YKS'ye çalışmak için geç mi?

Sınav stresi şimdiden içimi kemirmeye başladı. Nedense içimi rahatlatacak cevabı günde 50 kere duyma ihtiyacım var gibi oluyor bazen.

Cevabını bildiğin soruları tekrar yinelemek ve rehberlik videoları izlemek yerine startı ver başla ilk adımı attığında gerisi gelecek zaten.

9 ve 10. sınıfı çok saldım, TYT'de bayağı eksiklerim var ama konuların çoğunu tekrarlarken hatırlarım diye düşünüyorum. 9'da ortalama 86, 10'da ortalama 94. sayısal seçtim ve hedefim 25-30 bin yapmak, sizce geç mi kaldım?

Mevcut derslerini aksatmadan sadece TYT'ye odaklanarak çalış önünde 11 yazı bile duruyor bu sürece kadar TYT'yi bitir. 12'de AYT'yi çalışıp TYT denemeleri ile devam et. Hiçbir şey için geç değildir ama hiçbir şeyi de erteleme.

Geç değil ama kesinlikle erken de değil. Eğer tyt eksikliğiniz bu 11.sınıf konularını öğrenmenize engel olacak kadar büyük değilse şimdilik görmezden gelebilirsiniz. Şimdilik sadece kendi derslerinize odaklanın ama çok sağlam çalışın. Eksiksiz bitirin. Her sınavdan 100 almaya çalışın. Mayıs ayında tyt başlayabilirsiniz. Şimdilik önemli olan 11 konularını mümkün olan en sağlam şekilde bitirmek. Mayısta tyt başlarsanız zaten ağustos gibi bitecektir. Tabi bu sürede 11 konuları ile ilgili tekrarlarınızı yapmayı ihmal etmeyin. Tyt bitince de 12 konularına başlarsınız. O da zaten fazla sürmeyecektir. Şubat gibi bitirir ondan sonra tekrarlarınıza odaklanabilirsiniz. 25-30k çok zor değil ama çalışırsanız. Artık günde ortalama 3 4 saat civarı çalışmanız lazım. Bunu ilerde daha da arttırmak şartıyla tabi. Bu şekilde düzenli ve sağlam çalışırsanız. İlk 10 bin bile gelecektir ama o bana fazla o zaman ben bir tık daha az çalışayım derseniz ilk 50 bin bile gelmez. Bu yüzden elinizden geleni yapmanız lazım sonuna kadar. Bir de yks'yi bir yarıştan çık bir maraton gibi düşünün uzun vadeli düşünün her şeyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı