11. sınıf YKS'ye nasıl çalışılır?

tolga13214

Centipat
Daha fazla  
Bu yıl geçtim fakat hala matematik temelim yok ve daha çalışmaya başlamadım. Bir program önerisi ve kaynak kitaplar önerir misiniz?

Hafta içi

08:00–16:30 Okul + yol
16:30–17:00 Yemek + kısa dinlenme
17:00–18:00 Ders (konu anlatımı + soru çözümü) 2 günde bir mutlaka İngilizce 50+10
18:00–20:00 Ders (zor konular, dikkat yüksekken) yine pomodoro 50+10+50+10
20:00–20:30 Dambil ile egzersiz vs.
20:30-21:30 Hafif tekrar / ödev / PC’den araştırma
21:30–21:45 Kitap (ekransız, rahatlatıcı)
21:45-22:00 Günlük yazma, ertesi güne program, hedefleri gözden geçirme vs
22:00–06:00 Uyku
06:00–07:00 Sabah tekrar (hafif konular, not okuma)
07:00–08:00 Kahvaltı + hazırlık

Hafta Sonu Programı

06:00 – 06:30 → Sabah yürüyüş + hafif dambıl / vücut ağırlığı egzersizi 🟢
Kardiyo + hafif kuvvet çalışması (şınav, mekik, squat vb.)
Sabah taze beyin, metabolizma açılıyor.
06:30 – 06:45 → Duş + hazırlanma 🟢
06:45 – 07:10 → Kahvaltı 🟡
07:10 – 09:15 → Ders / Konu Çalışması (Pomodoro 50+10 + 50+10) 🔵
Zor konular için ideal zaman; hafıza taze, dikkat yüksek.
Örn: Matematik, fizik veya anlaması zor teorik konular.
09:15 – 09:30 → Kısa mola / esneme 🟢
09:30 – 11:00 → Ders / Ödev / Soru Çözümü 🔵
Kolay/orta seviyeli konular, pratik soru çözümü.
11:00 – 11:15 → Kısa mola + 5 dk yürüyüş 🟢
Gözleri dinlendirme, kan dolaşımı artırma.
11:15 – 12:00 → Dil Çalışması 1 (İngilizce / Almanca dönüşümlü) 🔵
İngilizce: Kelime ezberi, kısa okuma, yazma alıştırması, hafif konuşma pratiği.
Almanca: Kelime + cümle kurma + kısa konuşma, basit okuma.
Dönüşümlü: Bir gün İngilizce, diğer gün Almanca.
12:00 – 13:30 → Öğle yemeği + dinlenme 🟡
13:30 – 15:30 → Ders / Ödev / Soru Çözümü (Pomodoro) 🔵
Daha önce öğrendiğin konuları pekiştirme ve orta seviye zor sorular.
15:30 – 16:00 → Ara + hafif yürüyüş / sosyal zaman 🟢
16:00 – 17:00 → Dil Çalışması 2 (İngilizce / Almanca dönüşümlü) 🔵
Günün ikinci dil pratiği: kısa tekrar, yazma ve konuşma.
Örn: 15 dk kelime + 15 dk okuma + 15 dk yazma / konuşma.
17:00 – 18:00 → Ders / Konu + soru çözümü 🔵
Orta/zor seviyeli konular ve ödev kontrolü.
18:00 – 18:30 → Akşam yemeği 🟡
18:30 – 19:30 → Akşam yürüyüşü 🟢
Hafif tempo, günün stresini atma.
19:30 – 20:30 → Sosyal aktivite / hobi / oyun (PC veya arkadaşlar) 🟠
Maksimum 1 saat, odaklanma sonrası dinlenme.
20:30 – 21:00 → Hafif esneme + dambıl / egzersiz 🟢
Günün kalan enerjisi ile esneme + kısa kuvvet çalışması.
21:00 – 21:20 → Kitap / rahatlatıcı okuma 🟣
Rahatlatıcı içerik, zihni sakinleştirme.
21:20 – 21:40 → Günlük yazma + ertesi gün planlama 🟣
Günün değerlendirmesi, notlar, yarın için öncelikler.
21:40 - 22:00 uykuya hazırlık
22:00 → Uyku ⚫

Kendi programım

Bu yıl geçtim fakat hala matematik temelim yok ve daha çalışmaya başlamadım. Bir program önerisi ve kaynak kitaplar önerir misiniz?

Bu yıl 12ye geçen biri olarak sana verebileceğim en iyi tavsiye 11.sınıfta önceliğini 11.sınıf konularına vermeni söylemek olur. Sene başından itibaren konuları işlediğin an tekrar edersen ve üzerine çalışırsan hem OBP'ni iyi seviyeye getirmiş olursun hem de AYT'nin önemli bir kısmını halletmiş olursun. Vaktin kaldıkça tytyede göz atarsın mutlaka ama dediğim gibi 11i öğrenmeye önem ver önümüzdeki sene yaz tatilinde ise TYT'ye ağırlık verirsin. Bu zamandan itibaren düzenli çalışmaya başlarsan emin ol derece yaparsın.

@negroMONTY maşallah hocam.

Hocam eğer diyorsanız ben önce temel atacağım ondan sonra 11. sınıf konularına çalışacağım falan fonksiyonlar, polinomlar ve çarpanlara ayırma konularının en azından temelini atın bir de geometrinizi biraz geliştirin. Bu sayede trigonometriden temiz bir başlangıç yapabilirsiniz, ileriki konulardada fazla sıkıntı yaşamazsınız. Ancak bu kadar konuyu nasıl yetiştirirsiniz orasını bilmiyorum. Tabii benim de şahsen 11. sınıfta temelim yarım yamalaktı ben trigonometriye ona buna çalışırken anlamadığım yerlerde hocalara sora sora sağ olsunlar onlarda geriye dönüp anlata anlata zamanla aslında temelimde kuvvetlendi. Üstteki arkadaşın dediğide bana gayet makul geldi.

@negroMONTY maşallah hocam.

Hocam eğer diyorsanız ben önce temel atacağım ondan sonra 11. sınıf konularına çalışacağım falan fonksiyonlar, polinomlar ve çarpanlara ayırma konularının en azından temelini atın bir de geometrinizi biraz geliştirin. Bu sayede trigonometriden temiz bir başlangıç yapabilirsiniz, ileriki konulardada fazla sıkıntı yaşamazsınız. Ancak bu kadar konuyu nasıl yetiştirirsiniz orasını bilmiyorum. Tabii benim de şahsen 11. sınıfta temelim yarım yamalaktı ben trigonometriye ona buna çalışırken anlamadığım yerlerde hocalara sora sora sağ olsunlar onlarda geriye dönüp anlata anlata zamanla aslında temelimde kuvvetlendi. Üstteki arkadaşın dediğide bana gayet makul geldi.

Temelimi kuvvetlendirmek istiyorum. Bugün 10 günde matematik temel atma kampını alacağım. 11 ile bu kampı aynı anda mı götüreyim sizce?

Temelimi kuvvetlendirmek istiyorum. Bugün 10 günde matematik temel atma kampını alacağım. 11 ile bu kampı aynı anda mı götüreyim sizce?

Hocam eğer gireceğiniz kampın size sonuna kadar faydalı olacağından eminseniz yapın tabii ki. Zaten daha okullar açılalı birkaç gün olmuş dersler yavaş ilerliyordur tahminimce. 11 ile aynı anda götürmek konusunda emin olamadım ama. Mesela matematikte ben bir konuya çalışıyorsam ona tamamen odağımı verirdim matematikte kısa sürede birden fazla konuya çalışmak kafamı karıştırırdı. @veiron siz ne diyorsunuz hocam?

Hocam eğer gireceğiniz kampın size sonuna kadar faydalı olacağından eminseniz yapın tabii ki. Zaten daha okullar açılalı birkaç gün olmuş dersler yavaş ilerliyordur tahminimce. 11 ile aynı anda götürmek konusunda emin olamadım ama. Mesela matematikte ben bir konuya çalışıyorsam ona tamamen odağımı verirdim matematikte kısa sürede birden fazla konuya çalışmak kafamı karıştırırdı. @veiron siz ne diyorsunuz hocam?

11'i 11 de halledip okul kapanmadan son 1 kaç ay önce de TYT'ye başlayıp yazın bitirmeyi düşünüyorum aslında hocam.

Dediğim gibi 11i iyice öğrendiğinde TYT'ye fazlasıyla vakit kalacaktır öncelik kesinlikle 11i vaktinde öğrenmek olmalı. Ama en azından sene başlarında çok yoğun başlamayacaktır 10 günlük temel atma gibi kampları halletse sorun olmaz ama yoğunlaştığı an TYT'i bırakması mantıklı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı