Size Türkçe paragraf konusunda yardımcı olabilirim. Tonguç'a Türkçe alanında çok güvenirim, hem videoları hem de kitapları olarak beni her zaman başarıya ulaştırmıştır. Size paragraf soru kitabı oradan önereceğim.
YKS paragraf çalışması için Paragrafik, Paragrafiks ve Paradoks adında 3 tane kitap çıkarılmış.
Paragrafik'te paragrafa alışmamış, kitap okuma alışkanlığı oluşmamış kişilerin uzun yazı okumaya alışması hedeflenmiş. İlk testler 4'lü ilerlerken sonra sırasıyla 8'li, 16'lı ve 32'li olarak ilerliyor. Kitabın sonuna geldiğinizde ısınmış hale geliyorsunuz.
Paragrafiks'te sınavdakinden zor sorular görüyorsunuz. Bütün testler 22 soruluk (sınavdaki paragraf soru sayısı kadar) hazırlanmış. 30 testten oluşan toplam 660 soruluk bir kitap. Aralıksız her gün 1 tanesinin çözülüp bir ay sonra bitmesi hedefleniyor. Kitabın başında çizelge var ve her gün oraya netlerinizi ve sürelerinizi yazıyorsunuz. Süre olarak aşırı derecede faydası var. Çoğu paragrafı sınavdakinin 2 katı uzunluğunda ve size ayrıntıları soruyor.
Paradoks hakkında bir bilgim yok maalesef.
Ben bunların arasından sadece Paragrafiks'i çözdüm. Video anlatımları çok iyi, adam aşırı açıklayıcı anlatıyor; hayran kaldım. Kitap bittiğinde bir boşluğa düştüm çünkü bağlanmışım artık
Çok faydasını gördüm. İlk 15 testte (22 soruda) 13-16 neti 33-35 dakikada yapıyorken son 5 testi 19 net ve 20-25 dakikada tamamladım.
Şu an YKS'yi düşünüyor olmanız çok hoş. 11. sınıfa kadar günde 2-3 saat, 11. sınıftan 12. sınıfa kadar 4-5 saat, 12. sınıfta 7-8 saat çalışırsanız ilk 10.000'e girememe şansınız yok gibi