11. sınıfa geçmeden TYT tekrarı yapmak

375973

Hectopat
Katılım
14 Ekim 2020
Mesajlar
1.056
Makaleler
6
Çözümler
4
Arkadaşlar, selamlar. Biliyorsunuz, okul sınavları girmek istemeyen kişiler için iptal edildi. 1. dönem notlarımız ile yılı kapatacağız. Ben de 1..dönem notlarım ile dönemi kapatmayı tercih ettim. 10. sınıf sayısal öğrencisiyim. 4 ay gibi bir sürem var ve ben 11. sınıfa geçmeden TYT alanında bir şeyler yapmaya başlamak istiyorum. Bunların başında da Türkçe, dil bilgisi; Matematik ve paragraf-Problem çalışmak geliyor. Fen kısmına da bakabilirim fakat emin değilim, zaten 2 yıldır kimya hariç fen derslerim iyi, aşırı bir çalışma yapmadan konuları hatırlayabilirim ancak Matematik; Türkçe ve paragraf-Problem'i her zaman sağlam tutmak istiyorum. Size birkaç sorum olacak.

Fen konularımı 9 ve 10. sınıftan kalan test ve okul kitaplarım ile rahat bir şekilde halledebilirim, bu derslerden kitap almak istemiyorum. Kimya ve Biyoloji için Palme, 9.sınıfta Fizik için Okyanus ve 10.sınıfta Fizik için EİS kullandım. Ancak Matematik Türkçe ve paragraf-Problem için kitap almak istiyorum. TYT Matematik adına Karekök TYT almak istiyorum, ancak 345'in de adını çok duyuyorum. Hangisini tercih etmeliyim? Siz hangisini önerirsiniz? Türkçe kaynağı için hiç fikrim yok burada tamamen size sormak istiyorum ancak dil bilgim gayet iyidir, kendime güvenirim. Problem için şu an elimde Rehber Matematik'in 321 Soruda Problemler kitabı var. Bu kitap ile ilerlemek istiyorum. Ancak bitmesi durumunda 2. Problem kitabı olarak hangisini önerirsiniz? Bilgi Sarmal Problemler de çok önerilen kitaplar arasında, aklımda bu kitap da var. Paragraf için de paragrafın Ritmi almayı düşünüyorum.
Yukarıda yazmış olduğum kitaplarla ilgili fikirlerinizi almak istiyorum, listede olmayan fakat eklemek istediğiniz kitap olursa da dikkat edeceğim. Kitapları seviyesine ve katacağı değere göre ayırırsanız çok memnun olurum. Ayrıca şu an hangi seviyede olduğumu öğrenmem için de bir TYT denemesi çözsem iyi olur gibi. Ek olarak TYT tekrarımı yaparken nelere dikkat etmeliyim? Verebileceğiniz her tavsiye benim için altın değerindedir. Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim, iyi günler
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Size Türkçe paragraf konusunda yardımcı olabilirim. Tonguç'a Türkçe alanında çok güvenirim, hem videoları hem de kitapları olarak beni her zaman başarıya ulaştırmıştır. Size paragraf soru kitabı oradan önereceğim.

YKS paragraf çalışması için Paragrafik, Paragrafiks ve Paradoks adında 3 tane kitap çıkarılmış.

Paragrafik'te paragrafa alışmamış, kitap okuma alışkanlığı oluşmamış kişilerin uzun yazı okumaya alışması hedeflenmiş. İlk testler 4'lü ilerlerken sonra sırasıyla 8'li, 16'lı ve 32'li olarak ilerliyor. Kitabın sonuna geldiğinizde ısınmış hale geliyorsunuz.

Paragrafiks'te sınavdakinden zor sorular görüyorsunuz. Bütün testler 22 soruluk (sınavdaki paragraf soru sayısı kadar) hazırlanmış. 30 testten oluşan toplam 660 soruluk bir kitap. Aralıksız her gün 1 tanesinin çözülüp bir ay sonra bitmesi hedefleniyor. Kitabın başında çizelge var ve her gün oraya netlerinizi ve sürelerinizi yazıyorsunuz. Süre olarak aşırı derecede faydası var. Çoğu paragrafı sınavdakinin 2 katı uzunluğunda ve size ayrıntıları soruyor.

Paradoks hakkında bir bilgim yok maalesef.

Ben bunların arasından sadece Paragrafiks'i çözdüm. Video anlatımları çok iyi, adam aşırı açıklayıcı anlatıyor; hayran kaldım. Kitap bittiğinde bir boşluğa düştüm çünkü bağlanmışım artık 😃 Çok faydasını gördüm. İlk 15 testte (22 soruda) 13-16 neti 33-35 dakikada yapıyorken son 5 testi 19 net ve 20-25 dakikada tamamladım.

Şu an YKS'yi düşünüyor olmanız çok hoş. 11. sınıfa kadar günde 2-3 saat, 11. sınıftan 12. sınıfa kadar 4-5 saat, 12. sınıfta 7-8 saat çalışırsanız ilk 10.000'e girememe şansınız yok gibi 🙂
 
Bence matematik için 345 iyi olur, bol sorusu olan bir kitaptır. 2. problem kitabı olarak da Apotemi alabilirsin. Seçtiğin dersler dışında bence kimyaya da çalış, bir derse çalışmaktan korkup ertelersen sınav zamanı seni uğraştırır. Palme kimya konu anlatımlı'yı bitirsen yeterli olur şimdilik.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı