11. sınıfın ikinci döneminde eksiklerimle beraber cok mu gec kaldim?

z3hr4

Centipat
Daha fazla  
Özellikle TYT'de çok eksiğim var, çok stresim. Doğru düzgün ders çalışmayı bir öğrenemedim. Masanın başında uzun süre oturamıyorum ama bu böyle gitmiyor, zaten OBP'm de düşük, 12. sınıfın sonunda max 92-94 arası bir OBP'm olacak ve 95 üstü olmadığı için çok üzülüyorum. Hedefleri her zaman yüksek biriyim ve şimdi bırak 10000'i, 5000'i; 100000 bile zor. Ne halt edeceğimi bilmiyorum. Motivem berbat. Denemeler desen boşlarım çok fazla. Ama mükemmeliyetçi bir insanım, tabii hem çok fazla tembel hem de çok fazla takıntılı olunca benim gibi bir insan çıkıyor ortaya; sürekli hayaller kuran (mantıklı veya mantıksız, gerçekçi veya fantastik) ama hiç çaba göstermeyip sonra da ağlayan. Of konuyu ne açtım, buraya ne yazdım. Sonuna kadar okuyanlar kusura bakmayın, biraz dolmuşum.

Sizi anlayabiliyorum, merak etmeyin fakat söylemem gereken şey bu sınava 4.5 ay sonra girmeyeceksiniz. Önünüzdeki müfredat belli, bitirilmesi gereken vakit de belli. 94 OBP ile 98 OBP arasında 1 AYT neti fark var sadece, o yüzden gözünüzde fazla büyütmeyin. TYT gibi bir sınav yazın 3 ay verimli çalışma ile 95+ seviyesine getirilebilir, o vakit arkadaşların 105+ yapıyor olabilir ama hiçbir şey ifade etmeyecek. Sonuç olarak varsayalım onlar yaz sonu 120 net seviyesine gelsin ama hâlâ önlerinde 9 ay olacak ve ilerlenebilecek başka bir net düzeyi kalmayacak. Siz 95+ net düzeyine 120 net düzeyine 9 ayda gelemeyecek misiniz? Öbür yandan aynı şey AYT için de geçerli, onlar 80 net AYT yaparlarsa siz de 9 ay boyunca çalışıp 80 net AYT düzeyine geleceksiniz, sonuç olarak bu sınav müfredat açısından sonlu bir sınav, sonsuz bir yarış rotası değil, bitiş çizgisine sahip bir yarış rotası. Başkalarını önemsemeye devam ederseniz hayatınızın her alanında afallarsınız, ben çevremde çok kişi gördüm ortalama 110 TYT 78 AYT yapıp sınav anını yönetemedikleri için mezuna kalanları. O yüzden siz kendinize bakın ve kendinizle yarışın, tek düşmanınız bir önceki günkü kendiniz olsun.
Gerçekten çok teşekkür ederim cevabınız için. Bir de şu uzun süre, planlı ve istikrarlı bir şekilde ders çalışabilme olayını halledebilsem. OBP'm de şans eseri 90 üstü zaten, hep son gün çalışıp sınavdan sonra çalıştıklarımı unutuyordum. Çok düşük aldıklarımı da sözlülerim toparlıyordu. Tekrardan teşekkürler cevabınız için, umudum yükseldi.

Ayrıca bu konu hakkında da söyleyeceğim şey şu, bir hedef belirleyin. Bir bölüm, ardından o bölüm için en iyi üniversiteyi belirleyin onun için çalışın, alternatif bölümleriniz de olsun fakat belirlediğiniz alternatiflerin de en iyisi için çalışın. Bir yeri belirledikten sonra onun için kilitlenmek her daim daha iyi bir sonuç elde ettirir çünkü siz 10k istedikten bir süre sonra ne istediğinizi de sorgulayacaksınız, "Ben 10k gibi bir sıralama yapsam nereye gideceğim ki?" tarzında bir sorgulamaya evrileceksiniz ki bu yüzden de bu amaç sizin için içi boş bir hale bürünecek. O yüzden kendi ilgi ve alakanıza uygun ve gerçekten "Ben bu işi yaparım. / Bu bölümlere ilgim var, okuyabilirim." bakış açısıyla hedefinizi belirleyin.
Teşekkür ederim, hedef belirlemeye çalışıyorum.

Gerçekten çok teşekkür ederim cevabınız için. Bir de şu uzun süre, planlı ve istikrarlı bir şekilde ders çalışabilme olayını halledebilsem. OBP'm de şans eseri 90 üstü zaten, hep son gün çalışıp sınavdan sonra çalıştıklarımı unutuyordum. Çok düşük aldıklarımı da sözlülerim toparlıyordu. Tekrardan teşekkürler cevabınız için, umudum yükseldi.

Odak problemi yaşıyorsan kitaplarada zaman ayır hem sınavda işine yarayacaktır.

Teşekkür ederim, hedef belirlemeye çalışıyorum.
Rica ederim, siz ilerlemeyi hedefledikçe her gününüz daha iyi olacaktır, kendinize olan umudunuz kaybolmasın yeter.

Teşekkür ederim sizin de yazdıklarınız gayet özel, dilerim sizin için de MSÜ en iyi şekilde sonuçlanır. MSÜ hedefine sahip herkese ekstra bir saygım vardır, o yüzden yapabileceğinize inanıyorum.

Desteğin için teşekkür ederim öncelikle böyle güzel düşünceli ve alçak gönüllü insanlarla sohbet etmek benim için bir zevktir Atatürk'ün yolundan onun bıraktığını biz gençler geliştireceğiz.

Teşekkür ederim tavsiye için. Bu sıralar bende sürükleyici bir kitap arayışındayım. Böyle gerilimli, fantastik kitap önerileriniz var mıdır acaba?

Bu arada son bir tavsiye kusura bakma çok yordum belki ancak büyük bir şehirde ikamet ediyorsan kütüphanelere git oralarda çalışmak motivasyon sağlayacaktır.

Bildiğiniz var mı peki? Gerçi konuyu değiştirdim. Çok soru sorduysam kusura bakmayın.

"Sherlock Holmes kızıl dosya" bu kitapla başlamak için güzel bir tercih olacaktır​

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı