11. sınıfta 15 gün devamsızlık ile belge alınır mı?

Ediz41

Hectopat
Makaleler
2

Hocam kardeşim 11. Sınıfa gidiyor onun devamsızlığı 15 gün sildirmeye gidemedik ilk dönem karnesi için sorun çıkartır mı? Yarıyıl tatilinden sonra sildirmeye gideceğim.

Özürsüzde 5.5 gün üstünde devamsızlıkta belge vermiyorlar diye biliyorum ki bana vermediler 80 ortalamayla düz geçmiştim

Yönetmelikte bu şekilde belirtili. Devamsızlığın üzerinden 5 iş günü geçmişse okul idaresi izinliye aktarmama hakkına sahip ve devamsızlık silmek de yasal değil. Bazı okullar yapıyor da yasal değil, bunu belirtmek isterim.

Anlıyorum, özürsüz 5 günü geçerse takdir ve teşekkür belgesi alınamıyor fakat onur belgesi alınabiliyor. O devamsızlığı da sildirmeye bakın, sildiremezseniz kalır kardeşiniz.

Tamamdır hocam yarı dönemde kalma yok diye biliyorum ama gene de garanti olsun diye sildirmeye gideceğim.

Anlıyorum, özürsüz 5 günü geçerse takdir ve teşekkür belgesi alınamıyor fakat onur belgesi alınabiliyor. O devamsızlığı da sildirmeye bakın, sildiremezseniz kalır kardeşiniz.

Yarı dönemde evet, kalma yok fakat yönetmelikte böyle bir madde var, buna dikkat edin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…