11. sınıfta açığa geçtim, 1 senede liseyi nasıl bitiririm?

sstyrepxH

Hectopat
Gençler sorum başlıktaki gibi. Nasıl yapabilirim? Hangi dersleri seçmeliyim bilmiyorum. Yardımcı olun, bugün son gün.

Konunun cahiliydim böyle birşey mümkün değilmiş haberiniz olsun.

Gençler bir yanlışlık oldu üniversite sınavına girebilirmiyim diyecektim 😃

Son düzenleme:
Böyle bir şeyin mümkün olabilmesi için 18 yaş ve üzeri öğrenci olmanız gerekir. Bunun sebebi de 18 yaş ve üzeri öğrencilerin, zorunlu olarak okuması gereken dönem sayısı 5'dir. Diyelim ki 18 yaş ve üzeri öğrencisisiniz, dönem sayınız beş olur. Direkt dönem şartını sağlamış olursunuz ancak mezun olmanın tek şartı bu değil. 170 krediyi aşmalı, ortak derslerin de hepsini ya başarmış ya da muaf olmanız gerekir. Normalde açık öğretim lisesi sistemine göre en fazla 35 kredilik ders ve 12 adet ders seçilebiliyor dönemlik. Değiştiyse bilmiyorum, normalde böyleydi. Ortak derslerinizin hepsini bir dönemde alabilirseniz mümkün bu aslında, kalanını da diğer dönemden alır ve mezun olursunuz.

Üniversite sınavına girebilmeniz için de açık liseyi bir senede bitirebilecek durumda olmanız gerekir ki üniversite sınavına başvurabilesiniz yani bir nevi son sınıfta olmanız gerekiyor ki başvuruyu yapabilesiniz. Liseden mezun olmak şartıyla üniversite sınavına başvurabiliyorsunuz. Şimdi, diyelim ki açık liseyi bir senede bitirebilecek durumda olan öğrenci, YKS 2024'e başvurusunu yapabilir. Bunda sorun olmaz, üniversiteyi kazanınca kayıt sırasında lise mezuniyet belgesi istenir. O belgeyi vermeniz gerekir, diyelim ki verecek durumda değilsiniz. Üniversite, ilgili yılın sonuna kadar hak tanıyor. Sorun olmaz anlayacağınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı