11. sınıfta açık liseye geçmek

Herbwaid

Hectopat
Daha fazla  
Selam dostlar, 11. sınıfım. Öncelikle okulum evime uzak yaklaşık 45-50 dakika. Gidiş dönüş etütlerim varsa 17.30-40 gibi bitiyor, eve varışım 18.20-30 arası oluyor ve çok yorgun oluyorum. Etüt vakitleri arasız 1 saat etüt oluyor. Okulda herkesle aram kötü eski sevgilimden dolayı. Takıntılı birisi ve onunla aynı okulda dahi bulunmak istemiyorum. Sayısal öğrencisiyim ve kafama takılanlar şunlar;

•Hava harp okulu girebilir miyim açık lise okuyup?
•Ders disiplini nasıl sağlanır?
•Bazen dersten çok sıkılıyorum ne yapmalıyım?
•Açık liseye geçersem dershaneye gitmeyi düşünüyorum, sizce mantıklı mı? Onun harici vakitler sabah erken kalkıp ders calismak istiyorum.
•Okul vakti kendime hiç zamanım kalmıyordu sizce bu dediklerimi düşününce mantıklı mı şu anki okulumu hiç istemiyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostlar, 11. sınıfım. Öncelikle okulum evime uzak yaklaşık 45-50 dakika. Gidiş dönüş etütlerim varsa 17.30-40 gibi bitiyor, eve varışım 18.20-30 arası oluyor ve çok yorgun oluyorum. Etüt vakitleri arasız 1 saat etüt oluyor. Okulda herkesle aram kötü eski sevgilimden dolayı. Takıntılı birisi ve onunla aynı okulda dahi bulunmak istemiyorum. Sayısal öğrencisiyim ve kafama takılanlar şunlar;

•Açık liseye geçersem dershaneye gitmeyi düşünüyorum, sizce mantıklı mı? Onun harici vakitler sabah erken kalkıp ders calismak istiyorum.
•Okul vakti kendime hiç zamanım kalmıyordu sizce bu dediklerimi düşününce mantıklı mı şu anki okulumu hiç istemiyorum teşekkürler.

Hocam çalışkan bir öğrenciysen her türlü yaparsın dershane ile birlikte filan bir de kendin çalışarak ama değilsen çok zor bence. Bir de galiba açık liseye geçmek daha çok zorlaştı sebeplerinin geçerli olması lazım ama geçerli gibi sebeplerin.

kesinlikle geçin ama elinizi çabuk tutun yeni bakan açık liseye geçişleri zorlaştıracak. Hem daha fazla vaktiniz olur, dersler daha kolay ve erken kalkma gibi dertleriniz yok.

Türkiye'deki tüm sivil okullar açık lise diplomasını örgün lise diplomasına eşit görür. Eskiden askeri okullar açık ortaokul ve açık lise diplomasında sorun çıkarabiliyordu ama sanırım artık onlar da açık örgün ayrımı yapıyor. Ayrım yaşayabileceğiniz tek yer eğer lise diplomanızla yurtdışında üniversite eğitimi alma ihtimaliniz varsadır, yurtdışında Türk örgün lise diplomasını tanıtmak açık lise diplomasını tanıtmaktan genellikle çok daha basittir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı