11. sınıfta ailevi sorunlar yüzünden açığa geçmek mantıklı mı?

şirinbaba65

Femtopat
Daha fazla  
Selam sevgili arkadaşlar saygı değer büyükler. Ben meslek lisesinde 11. sınıf öğrencisiyim. Ailede maddi sıkıntılardan ötürü açığa geçmek istiyorum. Kendimi bildim bileli okuldan nefret etmişimdir. Açığa geçmek istiyorum lakin aklımdaki tek soru ve sizce açığa geçmek için geç kalmış mıyımdır? Açığa geçince aklımda birkaç plan ve hedefler bulunuyor. Aileme destek olmak ve maddi manevi destek olmak istiyorum. Aramızdan açığa geçen abilerim kardeşlerim varsa bana tavsiye verebilirler mi? Uzun süredir bu konu hakkında düşünüyorum bir de forumda sizlere sorayım dedim. Hayırlı akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam sevgili arkadaşlar saygı değer büyükler. Ben meslek lisesinde 11. sınıf öğrencisiyim. Ailede maddi sıkıntılardan ötürü açığa geçmek istiyorum. Kendimi bildim bileli okuldan nefret etmişimdir. Açığa geçmek istiyorum lakin aklımdaki tek soru ve sizce açığa geçmek için geç kalmış mıyımdır? Açığa geçince aklımda birkaç plan ve hedefler bulunuyor. Aileme destek olmak ve maddi manevi destek olmak istiyorum. Aramızdan açığa geçen abilerim kardeşlerim varsa bana tavsiye verebilirler mi? Uzun süredir bu konu hakkında düşünüyorum bir de forumda sizlere sorayım dedim. Hayırlı akşamlar.
Ben 9. Sınıfta açığa geçtim şuan devam ediyorum 10. Sınıfım diyebilirim artık burda dönem mantığı var ve kredi mantığı var belli krediye ulaşınca mezun oluyorsunuz ve yüz yüze eğitim var hafta sonu o da bitince mezun oluyorsunuz bence geç kalmamışsın geçebilirsin.

İkinci dönem elbette geçin. Açık liseden de eğitiminize devam edebilirsiniz.

Ben 9. Sınıfta açığa geçtim şuan devam ediyorum 10. Sınıfım diyebilirim artık burda dönem mantığı var ve kredi mantığı var belli krediye ulaşınca mezun oluyorsunuz ve yüz yüze eğitim var hafta sonu o da bitince mezun oluyorsunuz bence geç kalmamışsın geçebilirsin.
bi arkadaşım biz 3 sene okudugumuz için birikmiş kredimiz var gibi bişey söyledi rahat geçeriz dedi. doğrumu böyle birşey bilgin varmı?

Açığa geçip ustalık gerektiren bir mesleğe girecekseniz olabilir. Ailenizin maddi durumunu düşünüp hayatınızı etkileyecek bir karar vermeyin.
Sizin üniversite dahil toplam 6 yılda vereceğiniz parayla hiçbir şey olmaz. O 6 yılda kaliteli bir üniversitede okuyup iş hayatına atılmak hayatınızı kökten değiştirir.
Dediğim gibi ustalık gerektiren ağır mesleklere girecekseniz o zaman mantıklı olabilir. Ustalık gerektiren mesleklerden kastım sanayi, asansör, elektrikçilik, tesisatçılık vesaire.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı