Çözüldü 9 ve 10. sınıfta 3 dersten kalınca sınıfta mı kalınır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yamanssss

Femtopat
Daha fazla  
Benim 9. sınıftan kalma 3 tane sorumluluğum var, veremedim. Şu an 10. sınıfım, yarın karne alacağım. 10. sınıfta da 3 dersten kaldım. MEB’in açıklamasına göre 6'dan fazla olursa kalıyormuşsun. Benim şu an sorumluluğum 6. Cevaplar mısınız hocam, acilinden, sınıfı geçer miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu anlık sınırdasın. Eğer diğer sorunluluk sınavlarınızı vermeyip 1 sorunluluk daha yaparsan kalırsın. Alt dönemlerde dahil olarak toplam 7 sorumlu dersin olursa kalırsın.
Şey ben liseyi 11'e geçeceğim. 6'dan fazla kalırsak sınıfta mı kalıyoruz? 9. sınıftan 3 kalma dersim var veremedim ve 10. sınıfta da 3 dersten kaldım, sınıfı geçer miyim? MEB'in dediğine göre 7 ders olursa kalırsın diyor doğru mudur hocam?

6 dersten kalma sadece 11 ve 12. sınıflar için geçerli. Benim bildiğim kadarıyla 4 dersten kalırsanız sınıfta kalırsınız.

Artı -1 Eksi
6 dersten kalma sadece 11 ve 12. sınıflar için geçerli. Benim bildiğim kadarıyla 4 dersten kalırsanız sınıfta kalırsınız.

Bende 9. sınıfta dahil hocam bu sene sadece 3 dersten kaldım.

Şu anlık sınırdasın. Eğer diğer sorunluluk sınavlarınızı vermeyip 1 sorunluluk daha yaparsan kalırsın. Alt dönemlerde dahil olarak toplam 7 sorumlu dersin olursa kalırsın.

Şu an kesin geçiyorum değil mi hocam?

Benim 9. sınıftan kalma 3 tane sorumluluğum var, veremedim. Şu an 10. sınıfım, yarın karne alacağım. 10. sınıfta da 3 dersten kaldım. MEB’in açıklamasına göre 6'dan fazla olursa kalıyormuşsun. Benim şu an sorumluluğum 6. Cevaplar mısınız hocam, acilinden, sınıfı geçer miyim?
Hayır kalmıyorsun. 9.sınıfta 3 dersden kaldın gecemedin, 10.sınıftata 3 dersden kaldın gecemedin 11.sınıf olup 6 dersden kalarak geciyorsun. Ama 7 dersden kalırsan kalıyorsun. Yani 9.sınıf 3, 10.sınıf 3, 11.sınıf 1 dersden kalırsan sınıf tekrarı (7 derside gecemezsen birikip 7 olursa.)

Hayır kalmıyorsun. 9.sınıfta 3 dersden kaldın gecemedin, 10.sınıftata 3 dersden kaldın gecemedin 11.sınıf olup 6 dersden kalarak geciyorsun. Ama 7 dersden kalırsan kalıyorsun. Yani 9.sınıf 3, 10.sınıf 3, 11.sınıf 1 dersden kalırsan sınıf tekrarı (7 derside gecemezsen birikip 7 olursa.)

Eyvallah hocam Allah razı olsun.

Örneğin:

9.Sınıf (3 Dersten Sorumlu)
10.Sınıf (3 Dersten Sorumlu)
11.Sınıf (2 Dersten Başarısız- Sınıf Tekrarı)

Eğer 9 ve 10.Sınıfa ait sorumluluklarınızı vermezseniz mezun olamıyorsunuz. Hem de 11.Sınıfta sadece 1 dersten başarısız olma hakkınız kalıyor.

Örneğin:

9.sınıf (3 dersten sorumlu)
10.sınıf (3 dersten sorumlu)
11.sınıf (2 dersten başarısız- sınıf tekrarı)

Eğer 9 ve 10.sınıfa ait sorumluluklarınızı vermezseniz mezun olamıyorsunuz. Hem de 11.sınıfta sadece 1 dersten başarısız olma hakkınız kalıyor.

Şu an ben 11'e geçer miyim? Şu an toplan 6. 11. sınıfta kalma hakkın kalmıyor diyor biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı