11. sınıfta Anadolu lisesinden meslek lisesine geçilir mi?

ResulEymen

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selam, Anadolu lisesinde okuyorum. ( Silivri Atatürk Anadolu Lisesi galiba 90 ile alıyorlar bu sene), ortalama sayılabilir. Üniversiteye karşı pek bir ilgim yok zaten bölümlerdeki işler ilgimi çekmiyor. (Belki hosteslik dışında.) Normalde dil sınıfındaydım ama eşit ağırlığa geçtim ki hala değiştirme hakkım var.

Ausbildung yapmak istiyorum (dayımlar da öyle yapıp Almanya'ya gitmişler). İngilizce en sevdiğim ders olduğu için seçtim ama pratik olarak çok az şey öğretiyorlar. Full YDT için imla öğretiyorlar ve bence gereksiz. (İngilizce hocama durumu söylediğimde de bana hak verdi.) Hocamla konuştuğum zaman bana sözele geçip kafamın rahat etmesini ve kurslarla dil öğrenmemi tavsiye etti. Yani bir tık okula gitmek için gideceğim.

Böyle olmak yerine mesleğe gidip her ihtimale karşı elimde bir meslek bulunmasını istiyorum. Geçeceksem eylül sonuna kadar geçmek isttiyorum.

Sizce mantıklı bir karar olur mu?

Not: 9'u 72, 10'u 74 OBP ile bitirdim.
Not: Ausbildung için ya turizm danışmanlık ya da Yazılım istiyorum. Mesleğe geçersem de bilişim okuyacağım.

İmla hatası varsa kusura bakmayın. İyi Sosyaller :)

Son düzenleyen: Moderatör:
pekte önemli değil. Zaten okula erken başladım yabancılık çekmem.
Meslek lisesinin ortamı biraz farklıdır. Hoşlanmayabilirsin. Eline geçecek meslek derken de çok bir şey bekleme okuldan. Yalandan gösteriyorlar ama zorunlu stajları falan oluyor, oralarda pratik yapma şansın olur. Eğer hedefinde üniversite yoksa bence ne yaptığın çok farketmez. Şayet dil okulu ile durumu çözeceksen bence açığa geçip dil okuluna gitmen daha hedefine yönelik bir durum olur.

Pekte önemli değil. Zaten okula erken başladım. Yabancılık çekmem.
Bence önemli. Ben de Yazılım Geliştirme okudum. Temelimi orda attım ama asıl olarak kendimi geliştirdim. Eğer Anadoluda derslerin iyiyse kal Yazılım Mühendisliği ya da Bilgisayar Programcılığı yazarsın. Biz 2 sene doğru düzgün kültür dersi görmediğimizden Bilgisayar Programcılığında zaten bildiğim şeyleri tekrar öğreniyorum. Bana bir artısı da olmayacak gibi. Yâni bence sen de kendini öyle geliştirebilirsin.

Meslek lisesinin ortamı biraz farklıdır. Hoşlanmayabilirsin. Eline geçecek meslek derken de çok bir şey bekleme okuldan. Yalandan gösteriyorlar ama zorunlu stajları falan oluyor, oralarda pratik yapma şansın olur. Eğer hedefinde üniversite yoksa bence ne yaptığın çok farketmez. Şayet dil okulu ile durumu çözeceksen bence açığa geçip dil okuluna gitmen daha hedefine yönelik bir durum olur
Artık biraz güçlü davranacağım. Zaten birsürü tanıdık ve kuzenlerim var okulda. Okuldan bişey beklememe konusunu anlamadım. Açığa geçip yönetme konusunda kendime güvenmiyorum.

Bence önemli. Ben de Yazılım Geliştirme okudum. Temelimi orda attım ama asıl olarak kendimi geliştirdim. Eğer Anadoluda derslerin iyiyse kal Yazılım Mühendisliği ya da Bilgisayar Programcılığı yazarsın. Biz 2 sene doğru düzgün kültür dersi görmediğimizden Bilgisayar Programcılığında zaten bildiğim şeyleri tekrar öğreniyorum. Bana bir artısı da olmayacak gibi. Yâni bence sen de kendini öyle geliştirebilirsin.
Kuzenim bana anlaşmalı firmaların olduğunu söyledi. Ayrıca hocalar çok yol gösteriyolarmış. Merak ederseniz Yusuf Sarıbekir Mesleki Teknik okulun ismi. Silivride.

Selam, Anadolu lisesinde okuyorum. ( Silivri Atatürk Anadolu lisesi galiba 90 ile alıyorlar bu sene), ortalama sayılabilir. Üniversiteye karşı pek bir ilgim yok zaten bölümlerdeki işler ilgimi çekmiyor. (belki hosteslik dışında.) Normalde dil sınıfındaydım ama eşit ağırlığa geçtim ki hala değiştirme hakkım var.

Ausbildung yapmak istiyorum (dayımlar da öyle yapıp Almanya'ya gitmişler). İngilizce en sevdiğim ders olduğu için seçtim ama pratik olarak çok az şey öğretiyorlar. Full YDT için imla öğretiyorlar ve bence gereksiz. (İngilizce hocama durumu söylediğimde de bana hak verdi.) Hocamla konuştuğum zaman bana sözele geçip kafamın rahat etmesini ve kurslarla dil öğrenmemi tavsiye etti. Yani bir tık okula gitmek için gideceğim.

Böyle olmak yerine mesleğe gidip her ihtimale karşı elimde bir meslek bulunmasını istiyorum. Geçeceksem eylül sonuna kadar geçmek isttiyorum.

Sizce mantıklı bir karar olur mu?

Not: 9'u 72, 10'u 74 OBP ile bitirdim.
Not: Ausbildung için ya turizm danışmanlık ya da yazılım istiyorum. Mesleğe geçersem de bilişim okuyacağım.

İmla hatası varsa kusura bakmayın. İyi sosyaller :)

Vallahi çok yorulursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı