11. sınıfta geçme sistemi nasıldır?

Makaleler
1
Arkadaşlar selam. 11. sınıflar için geçme sistemi nasıl? Bilgisi olan var mı? Bildiğiniz gibi alt sınıflarda 3 ders kuralı var bizde ise eski sistem. Şimdi bu sisteme göre kimisi genel ortalama 50+ edebiyat 50+ olsun yeter diyor. Kimisi edebiyat 50+ genel ort 50+, +6 dersten kalma hakkın var diyor, hangisi doğru?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam. 11. sınıflar için geçme sistemi nasıl? Bilgisi olan var mı? Bildiğiniz gibi alt sınıflarda 3 ders kuralı var bizde ise eski sistem. Şimdi bu sisteme göre kimisi genel ortalama 50+ edebiyat 50+ olsun yeter diyor. Kimisi edebiyat 50+ genel ort 50+, +6 dersten kalma hakkın var diyor, hangisi doğru?

Eğer 11 olacaksan yeni sisteme tabiisin. 3 dersten fazla kalamazsın, edebiyatın bildiğim kadarıyla 70 üstü olmalı. Tabii ben 12 olacağım bana bu dediklerim geçerli değil. Ben mezun olurken de ardımdan gelen 12'lere geçerli olacak.

Yeni sistemde tek bir dersten kaldığınız zaman sorumluluk vermiyorsun fakat tek kaldığın ders Edebiyat ise onu seneye vermen gerekiyor büyük ihtimalle onla karıştırmışlar. 11.sınıflar için genel ortalamanın 50'nin üstünde olması gerekiyor en fazla 6 dersten kalma hakkın var fakat eski sistemde hiç bir dersten kalmayıp sadece Edebiyat'tan kalırsan direkt sınıfta kalıyorsun.

Hocalarım şuan 11.sınıfım @Mucize Kartal yaani aynı yaştayız :) Çok prestijsiz bir okulda okuyorum ders işlemeyen hocalar fen lisesi düzeyi sınav yapıyor. Senaryo atıp senaryoya göre sormayan hoca mı desiniz, kafasına göre yazılı okuyan mı hepsi var.

Şimdi ben 7 dersten kalır edebiyattan kalmaz ve ortalamam 50 üzeri olursa ne olur ?

Hocalarım şuan 11.sınıfım @Mucize Kartal yaani aynı yaştayız :) Çok prestijsiz bir okulda okuyorum ders işlemeyen hocalar fen lisesi düzeyi sınav yapıyor. Senaryo atıp senaryoya göre sormayan hoca mı desiniz, kafasına göre yazılı okuyan mı hepsi var.

Şimdi ben 7 dersten kalır edebiyattan kalmaz ve ortalamam 50 üzeri olursa ne olur ?
Kalırsın, en fazla 6 ders olması gerekiyor 6 ders ve üzeri nota bakılmaksızın kalıyor. Yani Edebiyat'tan kalmayıp 6 dersten kalırsan kalıyorsun.

Son düzenleme:

7 dersten kaldığın an sınıfta kalırsın. Temel amaç 50 üzeri not ve maximum 6 dersten kalmak. bunları sağlarsan geçersin. Edebiyat ve meslek dersi(bizde mesleki temel uygulama diye geçiyor) sorumluluk barındırır. Diğerlerinin sorumluluğu da yok. Eğer anadolu lisesindeysen sende zaten 1 tane sorumlu ders olacaktır. Edebiyat. Onu geç gerisi gelir zaten.

anadolu lisesindeyim. Peki tam 6 dersten kalırsam nasıl oluyor onu biliyor musunuz ? yabancı dil ve biyolojim sınırda onun harici 5 dersten kaldım. Biyoloji yazılımında pek iyi geçmedi sınırdan dersten kaladabilirim.

anadolu lisesindeyim. Peki tam 6 dersten kalırsam nasıl oluyor onu biliyor musunuz ? yabancı dil ve biyolojim sınırda onun harici 5 dersten kaldım. Biyoloji yazılımında pek iyi geçmedi sınırdan dersten kaladabilirim.
6 ders ve üzeri imiş yeni okudum. Tam 6 olmasın 5 olursa sorun yok 6 olunca kalınıyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı