11. sınıfta geçme sistemi nasıldır?

Hocam, yeni getirilenn yönetmenlik sadece 9. sınıflara özel onun dışında eski sistem devam ediyor.
Hocam eski sistem ediyor ama eski sistemin detayini anlamadim. 50 genel ortalama olacak. Ve 6 dersten aşağı mı olacak. Geçmek için. Kimi Hoca böyle diyor kimisi 6 ve 6dan fazla zayif olup 50 üstü ortalama olursa sorumluluk sinavina kalirsin diyor.

Eski sisteme göre genel not ortalamanız 50 ve üzerindeyse ve Türk Dili ve Edebiyatı gibi geçilmesi zorunlu derslerin ortalaması 50 ve üzeri olduğu sürece sorun yok. İlk dönem not ortalamasına bakılmaksızın, ikinci dönem not ortalaması da 70 ve üzeri olursa doğrudan başarılı sayılıyorsunuz. Türk Dili ve Edebiyatı gibi geçilmesi zorunlu derslerden geçemezseniz de sorumlu olarak üst sınıfa geçersiniz.

Eski sisteme göre genel not ortalamanız 50 ve üzerindeyse ve Türk Dili ve Edebiyatı gibi geçilmesi zorunlu derslerin ortalaması 50 ve üzeri olduğu sürece sorun yok. İlk dönem not ortalamasına bakılmaksızın, ikinci dönem not ortalaması da 70 ve üzeri olursa doğrudan başarılı sayılıyorsunuz. Türk Dili ve Edebiyatı gibi geçilmesi zorunlu derslerden geçemezseniz de sorumlu olarak üst sınıfa geçersiniz.
Hocam edebiyat bizde sadece zorunlu ders anadolu lisesi öğrencisiyim 11 sayısal. 5 dersten kaldim 6. Ders sinirda belki ondanda kalıcam. İlk dönem ortalamam 55 şuan 46 ama sözlüler ile beraber yine 55 gibi bir ortalamaya yaklasir. Müdüre dün sorunca 6 veya fazlasi zayif olursa sorumlu geçersin dedi.

Müdürde vurdumduymaz bir adam pek güvemiyorum.

İnşallah dediğiniz gibidir.

Geçersiniz, sorun olmaz. Onun doğrusu alt sınıflar dahil 6'dan fazla sorumlu dersiniz olursa sınıf tekrarı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı