11. sınıfta hangi bölüm seçilmeli?

Bilal9834

Femtopat
Daha fazla  
9. sınıf Anadolu lisesindeyim ve 2 sene sonra 11. sınıfta bölüm seçmem gerek. Sayısal sınıfa gitmek istiyorum ama sözel ve dil dışı tüm derslerim kötü. 10. sınıfta 1 senede her şeyi yerli yerine oturtabilir miyim?
Not: Okulda sözel sınıfımız yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazın çalışacak isen neden olmasın.

İlgi ve yeteneklerine göre seçmeni öneririm.

Bak mesela bende 10.cu sınıfım yazın TYT mat ve feni bitireceğim 11 de direk TYT denemelerine başlayacağım.

Öncelikle ne meslek yapmak istiyorsun ve bu konuda kararın kesin mi? Yaşın daha küçük, elbet fikrin değişir ama aşağı yukarı kafanda şunları yapmak isityorumu oturtabildin mi?

İkinci olarak anladığım kadarıyla sayısal zekan yüksek değil. Bu bir hakaret veya kötü bir şey değil. Çoklu zeka kuramina göre çokça zeka çeşidi var ve her insanınki farklıdır. Örneğin senin linguistik zekan yüksek gözüküyor. Kiminde spor zekası çok yüksektir, futbolculari düşün kimisi öyle bir oyun kuruyor ki aklın şaşıyor ama matematiği çok kötü...

Evet çalışarak matematik veya sayısal dersleri yapabilirsin ama önemli soru sen bunları seviyor musun? Ve ne meslek yapmak istiyorsun?

Ekleme : Ben lise hayatım boyunca sayısal zekam yok zannettim bu yüzden dil okudum, sınava sayısaldan girdim ve şu an öğretmenim :). Yanlış bölüm seçmek de yanlış karar vermek de şu yaşında hayatının kötü kararı olmaz. Sen yeter ki istediğini bil

Ekleme 2: istediğin bölümle alakalı birazcık mesleki alanda ders çalışmayı dene. Örneğin benim yıllarca hayalim mütercim tercümanlıktı, lisede dil bölümü seçtiğim zaman bu işi sevmeyeceğimi fark ettim. 15 yaşındaki benim eğitim hayatıma vereceğim en önemli tavsiye budur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı