11. sınıfta kalınıp açığa geçilirse 1 yılda 11 ve 12. sınıf biter mi?

18 geçtikten sonra açık lisede okursan 2.5 yılda bitirebiliyorsun. Ama 18'den küçükken açığa geçersen normal liseyi bitirir gibi 18 oluncaya kadar okuman gerekiyor diye biliyorum.

Yani erken bitiremezsin yine 2 yıl okuman gerekir. Ayrıca yeni düzenlemelerle açığa geçmek zorlasmis gecememe ihtimalinde yüksek.

Bugün beden eğitimi öğretmenimiz yıl sonuna doğru lisanslı öğrencilere MEB tarafından ayrıcalık tanınacağını söyledi. Belki bu ayrıcalık da vardır, bekleyin bence ama bu kafayla ne yapsanız boş.

18 geçtikten sonra açık lisede okursan 2.5 yılda bitirebiliyorsun. Ama 18'den küçükken açığa geçersen normal liseyi bitirir gibi 18 oluncaya kadar okuman gerekiyor diye biliyorum.

Yani erken bitiremezsin yine 2 yıl okuman gerekir. Ayrıca yeni düzenlemelerle açığa geçmek zorlasmis gecememe ihtimalinde yüksek.

Evet bu doğru sanırım. Ben açıktan bitirdim zorunlu dönem diye bir şey var 8 dönem yani 4 yıl okuman lazım her türlü. Tamamlamadan bitiremiyorsun. Tabii bu bayağı önceydi yönetmelik değişimiş olabilir ben mezun olalı bayağı oldu.

Size böyle konuşma hakkını kim veriyor? Burası forum ve forum dışına çıkmayın.

Sınıfta kalanlar açığa geçebiliyor yeni sistemde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı