11. sınıfta matematik temeli nasıl atılır?

snowman0

Hectopat
Merhaba, 11. sınıfa geçtim, matematik temelim biraz garip olacak, ama var ile yok arasındayım. Bazı konuları biliyorum, bazı konuları biliyorum, ama yeterli değil. Şu anda elimde Antrenmanlarla Matematik var. Ancak 30 gün olarak programlanmış. Bu çok uzun bir süre. Daha kısa sürede temel atabileceğim yerler, kaynaklar var mı? Önerileriniz nelerdir?

Antrenmanlarla Matematik kitabını almıştım zamanında. 4 işlem haricî pek bir şey bilmiyordum. Özellikle denklem yani "X" içeren şeyler görünce bayağı bir zorlanıyordum. Matematik ile aramdaki bağı yeniden kurmama yardımcı oldu. Çoğu kişi dalga geçmişti o zaman; Olm bu kitabı niye aldın çözülür mü, çekilmez, hiç mi bir şey bilmiyon sen okuma diye böyle bayağı dalga geçende oldu ama takmadım ve faydasını felaket şekilde gördüm...

Antrenmanlarla Matematik kitabını almıştım zamanında. 4 işlem haricî pek bir şey bilmiyordum. Özellikle denklem yani "X" içeren şeyler görünce bayağı bir zorlanıyordum. Matematik ile aramdaki bağı yeniden kurmama yardımcı oldu. Çoğu kişi dalga geçmişti o zaman; Olm bu kitabı niye aldın çözülür mü, çekilmez, hiç mi bir şey bilmiyon sen okuma diye böyle bayağı dalga geçende oldu ama takmadım ve faydasını felaket şekilde gördüm...
Merhaba peki günü gününe mi çözdünüz örneğin bir günde 2 gün çözdüğünüz oldu mu

Herkes sürekli 1 soruda takılı kalma falan fistan diyor ama her zaman çözebileceğini düşündüğün yani az da olsa olasılığı olan zor soruları çözmek için uğraş ve baya vakit ayır ben 24'te 35 net yapmıştım AYT matematikten ve 9-10 zaten Online dönemdi paso oyun oynuyordum yani geç kaldım diye düşünme hiç. Ayrıca çalışmadığın gün olmasın tatil verdiğin günlerde de 1 saat bile olsa çalış.

Merhaba peki günü gününe mi çözdünüz örneğin bir günde 2 gün çözdüğünüz oldu mu?

Ben daha çok sıkıldığım ana kadar çözmeye devam ettim. Ama daha çok 5-10 sayfa şekilde ilerledim. Bunu istikrarlı bir şekilde devam ettirdim hemen hemen. Bu şekilde bence daha iyi. Çok zorlamanın bir alemi yok çünkü çabuk bıkıyorsun. Etrafındaki insanlara mümkün olduğunca takılmamaya çalış. Onlar yapıyor ben niye yapamıyorum diye takıntı yapma. Ben başlarda çok yaptım çok zararı oldu. Kendine güven biri bir şey diyen olursa da "he tamam öyledir" de geç. Yoluna bak. Başarırsın. Ben yaptıysam sende yaparsın. Ne eksiğin var sanki :D

Ben daha çok sıkıldığım ana kadar çözmeye devam ettim. Ama daha çok 5-10 sayfa şekilde ilerledim. Bunu istikrarlı bir şekilde devam ettirdim hemen hemen. Bu şekilde bence daha iyi. Çok zorlamanın bir alemi yok çünkü çabuk bıkıyorsun. Etrafındaki insanlara mümkün olduğunca takılmamaya çalış. Onlar yapıyor ben niye yapamıyorum diye takıntı yapma. Ben başlarda çok yaptım çok zararı oldu. Kendine güven biri bir şey diyen olursa da "he tamam öyledir" de geç. Yoluna bak. Başarırsın. Ben yaptıysam sende yaparsın. Ne eksiğin var sanki :D
Merhaba peki bu kitabı bitirince tyt deki konulardan bazılarını görmüş oluyor muyum?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı