11. Sınıfta MF'den TM'ye Geçilmeli mi?

İsimsiz12

Hectopat
Daha fazla  
Çok da iyi olmayan bir anadolu lisesindeyim. Tıp okumayı çok istiyorum ama sayısal derslerde zorlanıyorum. Sayısalda derece için ortalama üzeri zeka ve çalışma lazım. Zeka seviyem ortalama olduğu için Tıp kazanamamaktan korkuyordum. Sayısal dersler de zorlayınca TM'ye geçme fikri oluştu. Sayısalda tıp dışında bir hedefim yok. Ailem TM'ye geç, hukuk kazanmaya çalış diyor. Bu hafta sınıf değişikliği için son. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hedeflerinin peşinden gitmeni öneririm. Zekâdan daha önemlisi çalışmaktır. Birisi ne kadar zeki olursa olsun çalışmadıktan sonra hiçbir işi başaramaz. Sayısal dersler biraz ağır gelebilir ama buna ayak uydurursan çok verimli olur. Matematik benim için eğlencelidir mesela, bulmaca çözüyor gibi hissederim. Soru üzerinde uğraşırım, yeri gelir bir soru için bir saat uğraşırım. Fakat bunun sonucunda o konuyu iyice kavramış olurum. Bu yüzden çalışmanı kendi seveceğin hale getir.

Hiçbir hedefe ulaşmak kolay olmayacaktır. Sizi çok zorlayacak yerler olur. Siz vazgeçmeyip bunların üzerine gidin. Yeteri kadar çalışırsanız her şeyi başarabilirsiniz.

Bunun yazïlı örnekleri var. Eren Veysel Ersoy, Oyunun Kurallarını Fizik Söyler adında bir kitap yazdı. Çok başarılı oldu. Bir bilgisayar mühendisinden beklenmeyecek kadar. Aslında fizikçi olmak istiyorken durum daha iyi diye bilgisayar mühendisliğine geçmiş. Şu anda da çok pişman olduğunu söylüyor.
Matematik bulmacayı andırır bana da, sırf iş olsun diye saçma matematik işlemleri ile uğraşırım. Ayrıca yüksek zekaya ihtiyaç yok. Bilgiyi bil ve soruda işle. Çalışırsan soruya uyarlama becerin gelişir. Ben de LGS'ye girdim ve 33240. gibi bir sıralama oluyor. İstediğim bölüm Bilkent Fizik için yeterli. Yani bunun için bu yorum değerlendirmeye alınabilecek bir şeydir, sanırım.
İlla iş olsun diye meslek seçiyorsan, hukuk sahiden iyidir. Ama sözelden Çin Dili ve Edebiyatı da olabilir. Özel okullardan teklif alırsın. Yüksek bir ücret teklif ederler mi bilmiyorum. Kendin değer yükseltebilirsen baya bir iş var. Yeni lisemi Çince var diye seçtim. Bence hiç zor değil. Hatta oldukça zevkli. Gramer yapısı baya kolay. Benim görüşüm Almancadan çok daha kolay geliyor bana. Almanca görmedim hiç ama yine de öyle geliyor. Ezber yeteneğini geliştirirsen büyük ekmek çıkar. Sadece öğretmenlik olması da zorunlu değil.
Büyük düşün.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı