11. sınıfta özele geçmek mantıklı mı?

676186

Centipat
İyi akşamlar arkadaşlar. Okulum öğrenci yönünden iyi fakat hocalar yönünden gerçekten anlatimlarindan bir şey anlaşılmıyor ve bu sorunu sadece ben yaşamıyorum, iyi hocalar da var tabii ki ama genel olarak cidden ilgisizler. İyi olan çoğu hoca da ya bizim dersimize girmiyor ya da gittiler. Konuya gelecek olursam da özele geçmeyi düşünüyordum bu yüzden. Yani öğrendiğim kadarıyla iyi olan bir okul buldum, sayısal öğrencisiyim ve şu anki okulumda çoğu dersim bomboş geçiyor. Dediğim okulda fizik kimya 5 ders bu sene, biyor da 4 seneye fizik kimya 6 olacakmış biyor da 5. matematik de bu sene 7 ders seneye 9 sanırsam geometri 2 seneye 4 ders. Yine hem TYT'ye hem de AYT'ye hazırlıyorlarmış okulun dediği kadarıyla. 12. sınıfta da her perşembe deneme sınavı oluyormuş ve okul zamanı, yani İngilizce beden gibi derslerin yerine bu yüzden de bayağı içime sindi aslında. Ki mezunları da iyi bakınca, hem fen lisesi hem de Anadolu lisesi var. Yani bu özelliklerden dolayı düşünüyorum dediğim gibi, sizce mantıklı mıdır? Fikir verebileceklere teşekkürler şimdiden.

11. sınıfta özel okula, 12. sınıfta koleje geçmiştim. İki seneyi de özelde geçireceksen herhangi bir durumda tekrar devlete geçmeyeceksen olumlu bakılabilir. Öğretmenlerde aşırı bir tatlı dil ve aynı zamanda iyi bir ilgi vardı. Gün sonunda herkes eve dağılırken öğretmenlerin fazla çalışkan öğrencilerin bilemediği soruları tek tek çözüyorlardı kendi gözlerimle görmüştüm. Yani sıkı bir eğitimden geçtiğini düşünüyorum. Deneme sınavlarının da gerçekten çok fazla geliştirdiğini söyleyebilirim. Öneri olarak da deneme sınavlarında yapamadığın yerleri tek tek analizle ve onların üzerine yoğunlaş. Ama unutma, kişinin başarsının %75'i kendisinden geldiğini düşünüyorum. Eğitim hayatında başarılar.

11. sınıfta özel okula, 12. sınıfta koleje geçmiştim. İki seneyi de özelde geçireceksen herhangi bir durumda tekrar devlete geçmeyeceksen olumlu bakılabilir. Öğretmenlerde aşırı bir tatlı dil ve aynı zamanda iyi bir ilgi vardı. Gün sonunda herkes eve dağılırken öğretmenlerin fazla çalışkan öğrencilerin bilemediği soruları tek tek çözüyorlardı kendi gözlerimle görmüştüm. Yani sıkı bir eğitimden geçtiğini düşünüyorum. Deneme sınavlarının da gerçekten çok fazla geliştirdiğini söyleyebilirim. Öneri olarak da deneme sınavlarında yapamadığın yerleri tek tek analizle ve onların üzerine yoğunlaş. Ama unutma, kişinin başarsının %75'i kendisinden geldiğini düşünüyorum. Eğitim hayatında başarılar.
Çok teşekkür ederim. Yani eğer iyi giderse tekrar dönmeyi düşünmem tabii ki, oturduğum semtte okulların çoğu neredeyse aynı çünkü. Bu arada özelle kolej arasında fark var mı ki? Dediğim okul da kolej olarak geçiyor kurum olarak fakat özel anadolu lisesi veya fen lisesi olarak da geçiyor, ikisi aynı diye düşünüyordum.

Çok teşekkür ederim. Yani eğer iyi giderse tekrar dönmeyi düşünmem tabii ki, oturduğum semtte okulların çoğu neredeyse aynı çünkü. Bu arada özelle kolej arasında fark var mı ki? Dediğim okul da kolej olarak geçiyor kurum olarak fakat özel anadolu lisesi veya fen lisesi olarak da geçiyor, ikisi aynı diye düşünüyordum.
Yanlış bilgi vermiş olmayayım, özel okulum normal bir binaydı küçüktü. Kolej ise kocaman alanı bahçesi olan normal bir okuldu. Her yerde aynı olmayabilir bu konuda pek bir bilgim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı