Kardeşim benim biraz oturup kendine çekidüzen vermen gerek. Eve git oyun oyna, fışarı çık markete git azıcık biraz kafanı oyala zaten yavaş yavaş beynin düşünceleri kaygıları azaltacak. Emin ol ben 10. sınıfta tekrara kaldım (bile bile keyfi keder devamsızlık yapıp kalmıştım) sonradan biraz daha okudum sonra açığa geçtim yıllardır açıktayım ve her zaman olmasa da çoğu günler evdeydim. Asla çalışırım evde ne olacak 1-2 saat deme çünkü çalışmayacaksın. Evde durdukça kaygıların iyice artacak, tembelleşeceksin ve ufak şeyleri bile takmaya başlayacaksın hele hele konuitupun birileri olur direk kankanın bile dediği ufak şeyler uykunu bozmaya başlar. Emin ol ben okuldaylen gram takmadığım şeyleri sonradan takmaya başladım günlerce yatamadım, psikoloğa git oraya git gene sende bitiyor iş.
Emin ol böyle şeyler kafanı meşgul edince azalıyor örnek: Gün boyu cafeye bile gitsen, çekirdek kola bile yapsan emin ol o bile etkiler seni, çalışırken mesela ilk başlarda gene olur ama sonradan emin ol kaygıların azalıyor fazlasıyla.
Ben küçük şeyleri takıp gece uyuyamıyordum aylardır, üstüne stresle ilerleyen hastalığım var pda ilerliyor iyice mentalim yerle bir oluyordu. İşe girdim sonrasında 2-3 gün gene biraz devam etti sonrasında alışınca beynim zaten müşteriyle uğraş, dayılar zaten sıkılıp geliyor sohbet ediyorlar gün boyu kafan dağılıyor öyle bir gece yastığa kafanı koyduğumda kaygı değil, eskiden yaşadığım kötü şeyler, başkalarının yaptıkları değil direk acaba şimdi mi uyusam yoksa biraz daha mı oluyor.