tilkiandrei85
Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bölüm seçimi hakkında konuşacağım. Uzun bir yazı olacak, üşenenler ya da okumak istemeyenler cevap vermesin. 11. sınıf öğrencisiyim, sayısal bölümdeyim. Şu an FKB yapabiliyorum ama matematikte zorluk çekiyorum, sevmiyorum ve genel olarak sözele yatkınlığım var. Fakat herkesin düşündüğü gibi, meslek fazlalığından dolayı sayısal seçtim, sözelde meslek yok diye. Matematiği sevmiyorum, yapamıyorum da. Fakat bir şekilde bir şeyler yapsam da bölüm tuttursam kafasında seçtim ama pişman oldum. Sözelde edebiyat, tarih, felsefe vs. bunlara yatkınlığım çok fazla, araştırırım, okurum da. Sözele geçmeyi çok istiyorum, ilk 1K hedefleyip gireceğime de inanıyorum ama meslek konusu çok sıkıntılı, ne seçeceğimi bilmiyorum. İş imkânı çok az, bunu da biliyorum. Kafam o kadar allak bullak ki, bir fikir almak için buraya yazıyorum. Okulumda sözel sınıf yok ama toplasak 7-8 kişi çıkar, alan açılması için de 12 kişi lazım. 4 kişi bulunur bir şekilde, problem değil. Fakat dediğim gibi durumum çok karmaşık. Sizce ne yapmalıyım, neye göre hareket etmeliyim? (Buraya “ailenle konuş, rehberlikle konuş” gibi klasik şeyler söyleyecek arkadaşlar yazmasın. Onlarla da konuşacağım, amacım sadece fikirleri dinlemek. Şimdiden teşekkürler.)