11. sınıfta temel nasıl oluşturulur?

BayPattes

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar, ben ortaokulda yaşadığım bazı olaylardan sonra depresyonda idim ve bu ders notlarımı çok kötü etkilemişti. 7. Sınıfta okulu neredeyse 1 ay asmıştım ve notlarım bayağı bir düşüktü.

Bundan dolayı temelimi fazla sağlam atamadım ve bu durum liseye geçince yine bana sorun oldu. Derslerime yine çalışıyordum lakin temelim olmadığı için ekstradan uğraşmam gerekiyordu bu durum ise beni yoruyordu açıkçası. Notlarım yükselmeye başladı derken araya Covid-19 girdi ve uzaktan eğitime geçtik. 1.5 sene okula gitmedim ve ben uzaktan eğitimde internet bağlantım iyi olmadığı için çok sorun yaşadım. Ders esnasında sürekli lag giriyor, ekran donuyor, sesler bozuluyor, zoom birden dersten atıyor kısacası eğitim alamıyordum. Sinirden kafayı yememe ramak kalmıştı. Kendim bireysel olarak çalışmaya karar verdim ama bu fazla faydalı olmadı.

Şu an 11. Sınıftayım ve matematik olsun, fizik olsun inanılmaz zorlanıyorum. Kendime sayısal bölüm seçtiğim için hala öfkeliyim lakin ben çocukluğumdan beridir hep mühendis olmak istemişimdir.

Derslerime çalışmaya çalışıyorum lakin fazla bir faydasını göremedim. 3 aydır çalışmaktayım lakin daha trigonometri konusunu anlayamadım tam olarak. Şu anda analitik geometri görüyoruz, onu yapabiliyorum lakin o zaten aşırı kolay bir konu.

Bu nedenle bir karamsarlık ve belirsizlik içerisinde buldum kendimi. Biraz tavsiye iyi olurdu doğrusu. Siz ne düşünüyorsunuz? Hala bir şansım olabilir mi? Temelimi nasıl ve nereden oluşturmalıyım? Görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şansın hâlâ var ancak çok çalışman gerekecek. Onun dışında seviyene göre bir kitap alıp YouTube üzerinden dinleyerek, sürekli test çözerek çalışman gerek. Boş geçirecek bir günün bile yok, sürekli çalışman lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı