11. sınıfta TYT nasıl halledilir?

ruinee.d

Femtopat
Daha fazla  
11. sınıf öğrencisiyim, başlayalı 1 hafta oldu. Ders işlendikten sonra konuları tekrar etmeye özen gösteriyorum çözebilirsem soru çözmek falan. Fakat bundan önce sorumluluk bilincim pek olmadığı için 9 ve 10. sınıfı boşladım. TYT temel biraz kötü yani sayısal derslerde hocalar sağ olsun puan verdi OBP o kadar kötü değil, 2 seneyi de salmış biri olarak 9. sınıf 80 10.sınıf 73 falandı sanırım. Nasıl halledilir nasıl bir yol izlemem lazım? Sadece TYT mat calısıp tatil öncesi 1. dönem sınavları bitince mi TYT çalışayım yoksa TYT denemesi çözüp her hafta bilmediğim ya da yanlış yaptığım konulara mı bakayım? Mat için Antrenmanlarla Matematik 1 ve matematiğin ilacını sipariş etmiştim başka başlıktaki bir öğretmenin önerisiyle de, şu an nasıl bir yol izlemem gerek?

Beğendiğin bir hoca ile TYT Matematik kampına başla, kampın kitabı ile yanında bir tane soru bankası bitir. Bitirdikten sonra orta-zor olan bir soru bankası alıp TYT Matematik denemelerine başla. Soru bankasını bitirdikten sonra Problemler kitabı alabilirsin. Denemeyi çözmeyi asla bırakma.
TYT Matematik kampını bitirdikten sonra TYT Fen'e başlayabilirsin. Onda da aynı şekilde matematikteki gibi yapabilirsin ama ekstradan soru bankası almana gerek yok fende. TYT Fen'in kampını bitirdikten sonra onda da denemelere başlasan yeterli olur.
Bu süre zarfında paragraf çözmeyi de ihmal etme. TYT Türkçe'ye okullar tatil olunca bakabilirsin, Dil Bilgisine falan.

TYT'yi bitireceğim derken 11.sınıfı sakın boşlama.
Dediklerimi düzgün, programlı bir şekilde yaparsan yaz olduğunda millet TYT kampına başlarken sen TYT'yi bitirmiş, AYT başlamış olacaksın. Çok fazla soru görmek için de çok fazla vaktin olmuş olacak.

Beğendiğin bir hoca ile TYT Matematik kampına başla, kampın kitabı ile yanında bir tane soru bankası bitir. Bitirdikten sonra orta-zor olan bir soru bankası alıp TYT Matematik denemelerine başla. Soru bankasını bitirdikten sonra Problemler kitabı alabilirsin. Denemeyi çözmeyi asla bırakma.
TYT Matematik kampını bitirdikten sonra TYT Fen'e başlayabilirsin. Onda da aynı şekilde matematikteki gibi yapabilirsin ama ekstradan soru bankası almana gerek yok fende. TYT Fen'in kampını bitirdikten sonra onda da denemelere başlasan yeterli olur.
Bu süre zarfında paragraf çözmeyi de ihmal etme. TYT Türkçe'ye okullar tatil olunca bakabilirsin, Dil Bilgisine falan.

Dediklerimi düzgün, programlı bir şekilde yaparsan yaz olduğunda millet TYT kampına başlarken sen TYT'yi bitirmiş, AYT başlamış olacaksın. Çok fazla soru görmek için de çok fazla vaktin olmuş olacak.
TYT Fen'e başlamamalı çok erken. Bu önerileri ne olarak veriyorsunuz?

Bu süre zarfında paragraf çözmeyi de ihmal etme. TYT Türkçeye okullar tatil olunca bakabilirsin, Dil Bilgisine falan.

Peki mesela bu hafta fizikte vektörler trigonometriye başlangıç ve kimyada kuantum atom modeline ufak bilgilere giriştik. Bunları nasıl tekrar etmem gerek video anlatımı mı soru çözümü mü ne yapmam lazım

AYT erken başlaması da bir anlam ifade etmiyor. Ayrıca bir öğrenci bu TYT programını 11'de uygularsa ya 11'i boşlar ya da TYT programınızı yetiştiremez yani bu plan bir hayalden başka bir şey değil.

AYT erken başlaması da bir anlam ifade etmiyor. Ayrıca bir öğrenci bu TYT programını 11'de uygularsa ya 11'i boşlar ya da TYT programınızı yetiştiremez yani bu plan bir hayalden başka bir şey değil.

Bana da öyle geldi bir tık okuldan eve geldikten sonra günlük gördüğüm konuları bile zar zor tekrar edebiliyorum bunun yanına TYT kamp koyduğum zaman nasıl olacak emin değilim. Siz ne önerirsiniz?

TYT Fen'e başlamamalı çok erken. Bu önerileri ne olarak veriyorsunuz?
TYT Fen için acelesi yok zaten. TYT Matematik'ten denemelerine başladığında TYT Fen için hayli hayli bir zamanı kalacak ki. 11.sınıfı da boşlamış olmuyor. Okuldan geldiğinde yaklaşık 1-2 saatini verse o gününü tekrar etmesi yetiyor. Geri kalan 2 saate de kampın videolarını izler sorusunu çözer. Yaklaşık 2-3 aya yakın bir şekilde kampı bitirmiş olur. Kafasında canlandırması için ben kendime göre yazdım bunu.

TYT Fen için acelesi yok zaten. TYT Matematik'ten denemelerine başladığında TYT Fen için hayli hayli bir zamanı kalacak ki. 11.sınıfı da boşlamış olmuyor. Okuldan geldiğinde yaklaşık 1-2 saatini verse o gününü tekrar etmesi yetiyor. Geri kalan 2 saate de kampın videolarını izler sorusunu çözer. Yaklaşık 2-3 aya yakın bir şekilde kampı bitirmiş olur. Kafasında canlandırması için ben kendime göre yazdım bunu.
Okuldan geldiğinde 1-2 saat vermeyecek işte, 11.sınıfa daha fazla vermesi gerekli. Siz 12.sınıf mısınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı