11. sınıfta TYT netleri nasıldır?

Fruki16

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba, 9 ve 10 çöp gibi geçirmiş, geçen yıl matematikten 05 almış bir 11. sınıf öğrencisiyim. En son 2 ay önce İBB'nin TYT denemesinde 44 net yapmıştım. Bugün kendimi güzelce ölçmek için süre sınırı olmadan mola vererek Bilgi Sarmal'dan bir deneme çözdüm, çözmeye gece 12'de başlayıp sabah 5'te bitirdiğim için fazla odaklanamadım.

Türkçe 28D 8Y (2 soruyu son kontrolde değiştirip doğruyken yanlış yaptım.)
Sosyal 15D 2Y
Matematik 20D 2Y
Fen 4D 2y

Toplamda 63,5 net. Hedefim yaza kadar 80-90 üstüne çıkarmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kral fena değil de hiçbir zaman süre sınırı olmadan rahat rahat çözme denemelerini. Asla düzgün sonuçlar alınmıyor öyle. Yaza kadar düzgün çalışırım diyorsan 80-90 rahat görürsün. Düzenli paragraf çözüp eksik fen konularını halletmen lazım fenin çok eksik anladığım kadarıyla. Sırf bunları yapsan bile rahatlatır baya zaten. Matematikte sırf deneme çözerek bile geliştirirsin baya tyt'ni zaten ama bence bi apotemi problemler veya başka bi problemler kitabı alıp ordan da düzenli şekilde azar azar çöz.

Kral fena değil de hiçbir zaman süre sınırı olmadan rahat rahat çözme denemelerini. Asla düzgün sonuçlar alınmıyor öyle. Yaza kadar düzgün çalışırım diyorsan 80-90 rahat görürsün. Düzenli paragraf çözüp eksik fen konularını halletmen lazım fenin çok eksik anladığım kadarıyla. Sırf bunları yapsan bile rahatlatır baya zaten. Matematikte sırf deneme çözerek bile geliştirirsin baya tyt'ni zaten ama bence bi apotemi problemler veya başka bi problemler kitabı alıp ordan da düzenli şekilde azar azar çöz.
Hocam teşekkür ederim tavsiyeler için. Acil problemlerin ilacı var ama daha başlamadım çözmeye. TYT matematikte hala konu eksiklerim var. Şu an matematik için acil fonksiyonlar ve orijinal TYT'den ilerliyorum fonksiyonlar konusunda, türkçe kısmındada dil bilgisi çalışıyorum, dil bilgisini halledersem minimum 35 net gelir diye düşünüyorum. Onun dışında önümüzde 2. sınavlar olduğu için şu an 11. sınıfa ağırlık veriyorum malum ilk sınavlar istediğim gibi geçmedi, sınavlar bitince duruma göre bir plan yaparım. Zaman konusunda da sıkıntım yok aslında. Orta uzunlukta bir paragraf sorusunu 40-50 saniyede çözüyorum.

Son düzenleme:
11. sınıfla beraber götürmek ağır bir şeydir. Şahsi önerim 11'i güzelce öğren ve TYT adına sadece problem ve geometri çalış çünkü haricindeki her şey kısa sürede halledilebilecek şeyler. Şahsi olarak ne ben ne de etrafımda Türkçeden yüksek net yapan kimse paragraf çözerek bunu yapmadı. Paragraf sadece hız kazandırıyor ve 1 kitaptan fazlası sana bir şey katmıyor. Önerim Hız ve Renk paragrafı bitirip(Kitap sana her soru stili hakkında nasıl yaklaşacağına dair kafanda bir şeyler oluştursa bizim için yeterli.) bir daha paragraf kitaplarını sadece deneme öncesi kafayı ısındırmak amaçlı çözmen. Haricinde yazın yapacağın bir düzenli Türkçe denemesi çözme rutini netlerini 35 üzerine çıkartır. Fen çalışmana pek gerek yok çünkü 11 deki konuların bazıları direkt TYT'de bulunuyor. Ben feni yaz sürecinde 20 günde tamamen bitirmiştim. Matematik zaten yapacağın problem ve geometri çalışmasının üzerine yazın ilk 12 konu sağlamlaştırması sonucunda 33-34 üzerine sabitlenecektir. Kolay gelsin.

Merhaba, 9 ve 10 çöp gibi geçirmiş, geçen yıl matematikten 05 almış bir 11. sınıf öğrencisiyim. En son 2 ay önce İBB'nin TYT denemesinde 44 net yapmıştım. Bugün kendimi güzelce ölçmek için süre sınırı olmadan mola vererek Bilgi Sarmal'dan bir deneme çözdüm, çözmeye gece 12'de başlayıp sabah 5'te bitirdiğim için fazla odaklanamadım.

Türkçe 28D 8Y (2 soruyu son kontrolde değiştirip doğruyken yanlış yaptım.)
Sosyal 15D 2y.
Matematik 20D 2y.
Fen 4D 2y.

Toplamda 63,5 net. Hedefim yaza kadar 80-90 üstüne çıkarmak.

Bence çok iyi. Benim şahsi fikrim TYT denemesi çözeceksen süre kısıtlaması koy bence. Çünkü sınavda asıl önemli olan bilmekten çok süreyi yönetebilmek. Soru atlayabilmek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı