11 yaşındaki çocuğa iğne yazıldı

5-6 yaşındayken sürekli hasta olmamdan dolayı her gün iğne yediğimi dün gibi hatırlarım, bence gayet normal bir durum.

Burun tıkanıklığı yapmaz da sürekli yorgunluk, unutkanlık, uykusunu alamama vb semptomları olur B12 eksikliğinin

Bazı sağlık çalışanları güzel ekg çekemiyor, çekerken parazitli olabiliyor. Bunu da göz önünde bulundurun, mümkünse üniversite hastanesinden kardiyoloji bölümüne sıra alıp orada da muayene olun

Bu yüzden Dodex denilen bir iğne yazmış doktor. Ucuna baktığımda sivriydi ve uzundu az da olsa.

Şunu okuduktan sonra konuya yorum yapmak zorlaştı. Sonuçtan memnun değilseniz başka bir doktora başvurun memlekette bir tane doktor yok aynı branşta.

Konuyu tam açabilir misiniz yani biraz değişik yazılmış.
11 yaşındaki çocuğa bu şekilde ucu sivri olan bir iğne yazmak doğru mu? Aynı doktora kendim gittim, kardeşiyim dedim ve gerekli bilgileri söyledim. Başka bir alternatifi yok mu dedim hayır, kardeşiniz için en iyisi budur dedi ve bende hastaneden çıktım. Başka bir alternatif yok mu sizce?

Anladım hocalarım herkese teşekkürler tekrardan. Mecburen artık iğnesini yaptırmamız gerekiyor.

Toplumda B12 eksikliğinin en sık sebebi alım eksikliği değil, emilim problemleridir. Eğer özellikle B12'den fakir diyet yapmıyorsa hasta (ekonomik sebepler olabilir, veganlık vs olabilir), bu sebeple genellikle hap değil iğne tercih edilir. 11 yaş da gayet büyük bir yaş zaten.

Eczaneye gittim ve sordum, eğer ki iğne kullanmaktan korkuyorsa ağız yoluyla verin veya çok acı geliyorsa ilaç ekmeye ilacı sürüp yedirin dedi. Anneme belirttim ve ağız yoluyla ekmeğe ilacı sürerek aldı ilacını. İğne kadar etkisi olur mu bilmiyorum ancak en kısa sürede iyileşir umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…