O yaşlarda kuduz iğnesi olmuştum göbekten 3 adet kimsede dememişti o yaşta iğne yer mi diye...

5-6 yaşındayken sürekli hasta olmamdan dolayı her gün iğne yediğimi dün gibi hatırlarım, bence gayet normal bir durum.Selam, ben 17 yaşında bir bireyim ve 11 yaşında da bir kardeşim var. Doktora gitmiştim, gittikten sonra aynı bende olan şikayetlerin onda olduğunu öğrendim ve annemden izin alıp 3 kişi hastaneye gittik. Ben dışarıda bekledim annem ve kardeşim içeri girdiler. Çocuk ağlayarak çıkmıştı, hemen ne olduğunu sordum kan almışlar, EKG ve röntgen çekmişler kan alırken mi ağladı dedim anneme evet dedi. Ardından sonuçlarını yarın götürmemiz gerektiğini söylemiş doktor. Götürdük sonuçları kalbi çok hızlı atıyormuş 140'mış ve B12 vitamini aşırı düşükmüş. Bu yüzden Dodex denilen bir iğne yazmış doktor. Ucuna baktığımda sivriydi ve uzundu az da olsa. Her gün 1 kere iğne olması lazımmış ve 5 günlük yazmış iğneleri. Kardeşim ise iğneyi görünce çok ağladı, tıpkı 2 yaşında oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi. Delikanlı olduğunu anlattım ama yine de ağlamaya devam etti. 11 yaşında bir çocuğa böyle bir iğne yazılması doğru mu? Doğruysa deneyimleyenler cevap yazabilir mi? Teşekkürler.
Burun tıkanıklığı yapmaz da sürekli yorgunluk, unutkanlık, uykusunu alamama vb semptomları olur B12 eksikliğinin1 kutu verdi zaten hocam, katılım için teşekkürler.
İlk olarak herkese teşekkürler, neden bu kadar fazla EKG çıktığını anlamadım fakat hemen kan alındığı gibi doktor EKG istemiş canı yanmış ve heyecanlanmış. Bu yüzden EKG fazla çıkmış olabilir mi? Elimle kalp atışını ölçtüğümde 70 çıktı. Çok acıyacağını düşünüyor ve bu yüzden yaptırmaktan çekiniyor. Ayrıca sağ burnu sürekli tıkalı. Sizce B12'den midir o da?
Bu yüzden Dodex denilen bir iğne yazmış doktor. Ucuna baktığımda sivriydi ve uzundu az da olsa.
11 yaşındaki çocuğa bu şekilde ucu sivri olan bir iğne yazmak doğru mu? Aynı doktora kendim gittim, kardeşiyim dedim ve gerekli bilgileri söyledim. Başka bir alternatifi yok mu dedim hayır, kardeşiniz için en iyisi budur dedi ve bende hastaneden çıktım. Başka bir alternatif yok mu sizce?Konuyu tam açabilir misiniz yani biraz değişik yazılmış.
Eczaneye gittim ve sordum, eğer ki iğne kullanmaktan korkuyorsa ağız yoluyla verin veya çok acı geliyorsa ilaç ekmeye ilacı sürüp yedirin dedi. Anneme belirttim ve ağız yoluyla ekmeğe ilacı sürerek aldı ilacını. İğne kadar etkisi olur mu bilmiyorum ancak en kısa sürede iyileşir umarım.Toplumda B12 eksikliğinin en sık sebebi alım eksikliği değil, emilim problemleridir. Eğer özellikle B12'den fakir diyet yapmıyorsa hasta (ekonomik sebepler olabilir, veganlık vs olabilir), bu sebeple genellikle hap değil iğne tercih edilir. 11 yaş da gayet büyük bir yaş zaten.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.