110 bin sıralamayla yazılım yapmak için üniversite ve bölüm önerisi

metehan_ogel

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bu sene YKS sınavında sayısalda 110 bin sıralama yaptım ve bir daha hazırlanma gibi bir planım yok. Yazılıma ilgim var ve İzmir yakınlarında bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ama maalesef sıralamam yetmiyor. Balıkesir'de bandırma 17 Eylül üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 106 bin ile 2024'te almış ama bu sene de ikinci öğretimler kapandığından dolayı bu sıralama daha da aşağıya çekilebilirmiş, bundan dolayı alternatif bir mühendislik arayışındayım. Dediğim gibi yazılım yapmak istiyorum ama hangi mühendislik daha iyi olur benim için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bu sene YKS sınavında sayısalda 110 bin sıralama yaptım ve bir daha hazırlanma gibi bir planım yok. Yazılıma ilgim var ve İzmir yakınlarında bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ama maalesef sıralamam yetmiyor. Balıkesir'de bandırma 17 Eylül üniversitesinde bilgisayar mühendisliği 106 bin ile 2024'te almış ama bu sene de ikinci öğretimler kapandığından dolayı bu sıralama daha da aşağıya çekilebilirmiş, bundan dolayı alternatif bir mühendislik arayışındayım. Dediğim gibi yazılım yapmak istiyorum ama hangi mühendislik daha iyi olur benim için?

Tabii ki de yazılım müh. Yoksa ktü yazılım geliştirme oku. Ktü harbi kaliteli ayrıca yazilim gelistirme direkt kampüste. Ve çok eski bir geçmişe sahip ktü. Bence bir bak derim. Ayrıca yazılım öğrenmek istiyorsan C# dersleri paylaşıyorum. Benim gibi sevenler için.
İstersen bak. İyi sosyaller dilerim. Bu arada bence ilk yazılım müh sonra yazılım geliştirme sonra da bilgisayar müh tercih ederdim şahsen.

Samsun Ondokuz Mayısta bu sene 30 kişilik sınırlı kontenjanla alım yapacak yapay zeka ve veri mühendisliği kuruluyor. İlk kez alım yapacağı için belki size fırsat doğar.
Onun haricinde bilişim sistemleri mühendisliğine bakabilirsiniz. Muğla Sıtkı Koçman geçen sene 130K ile kapattı. Müfredatını inceledim %80 yazılım, %10 elektronik, %10 işletme (bazı endüstri mühendisliği dersleri) gibi bir bölüm.

Tabii ki de yazılım müh. Yoksa ktü yazılım geliştirme oku. Ktü harbi kaliteli ayrıca yazilim gelistirme direkt kampüste. Ve çok eski bir geçmişe sahip ktü. Bence bir bak derim. Ayrıca yazılım öğrenmek istiyorsan C# dersleri paylaşıyorum. Benim gibi sevenler için.
İstersen bak. İyi sosyaller dilerim. Bu arada bence ilk yazılım müh sonra yazılım geliştirme sonra da bilgisayar müh tercih ederdim şahsen.

Ktü belki gerçekten iyi olabilir ama hiç ilgimi çekmeyen bir yerde ben daha çok batı taraflarını istiyorum Çanakkale olur Balıkesir İzmir tarafları falan kanalınızı da deneyeceğim teşekkürler.

Samsun ondokuz mayıs'ta bu sene 30 kişilik sınırlı kontenjanla alım yapacak Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği kuruluyor. İlk kez alım yapacağı için belki size fırsat doğar.
Onun haricinde bilişim sistemleri mühendisliğine bakabilirsiniz. Muğla sıtkı koçman geçen sene 130k ile kapattı. Müfredatını inceledim %80 yazılım, %10 elektronik, %10 işletme (bazı endüstri mühendisliği dersleri) gibi bir bölüm.

Yapay zeka ve veri mühendisliğine bakmıştım ama samsunda görememiştim yeni açılan bölümleri tam olarak nereden görebilirim Muğla sıtkı koçmanda bilişim sistemleri mühendisliği de iyi duruyor düşüneceğim teşekkürler.

Ktü belki gerçekten iyi olabilir ama hiç ilgimi çekmeyen bir yerde ben daha çok batı taraflarını istiyorum Çanakkale olur Balıkesir İzmir tarafları falan kanalınızı da deneyeceğim teşekkürler.

Hmm anladım ama sıralamanıza çok güzel yerler geliyor ve yeni açılan bölümlerde var. Yani tercihte gidemeyeğiniz bir yerede gitme şansınız var.
İlk video yarın olacak. Ben bile yazılım öğrendiysem siz daha hızlı öğrenirsiniz.

Yapay zeka ve veri mühendisliğine bakmıştım ama samsunda görememiştim yeni açılan bölümleri tam olarak nereden görebilirim Muğla sıtkı koçmanda bilişim sistemleri mühendisliği de iyi duruyor düşüneceğim teşekkürler.
Ben ilgimi çeken bölümler için kılavuzu inceleyerek öğrendim. CTRL+F yapıp arama yapıyorsun, işte mesela Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği yazıyorsun. Orada tek tek bak, daha önce alım yapmamışlarda o bölümde --- yazıyor. Onlar yeni açılanlar.

Eğer oyun geliştirmesi ve işin görselliğiyle de ilgileniyorsanız dijital oyun tasarımına da bakabilirsiniz. Ankara Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt, Eskişehir Teknik'te bu sene ilk kez açılacak. (Bunlar benim hatırladıklarım sanki 1-2 yer daha vardı, kılavuzu incelerseniz görürsünüz.) Muğla Sıtkı Koçman'da hali hazırda olduğunu hatırlıyorum.

Hmm anladım ama sıralamanıza çok güzel yerler geliyor ve yeni açılan bölümlerde var. Yani tercihte gidemeyeğiniz bir yerede gitme şansınız var.
İlk video yarın olacak. Ben bile yazılım öğrendiysem siz daha hızlı öğrenirsiniz.

Anladım biraz daha araştıracağım teşekkürler.

Ben ilgimi çeken bölümler için kılavuzu inceleyerek öğrendim. CTRL+F yapıp arama yapıyorsun, işte mesela Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği yazıyorsun. Orada tek tek bak, daha önce alım yapmamışlarda o bölümde --- yazıyor. Onlar yeni açılanlar.

Eğer oyun geliştirmesi ve işin görselliğiyle de ilgileniyorsanız dijital oyun tasarımına da bakabilirsiniz. Ankara Üniversitesi, Ankara yıldırım beyazıt, Eskişehir Teknik'te bu sene ilk kez açılacak. (bunlar benim hatırladıklarım sanki 1-2 yer daha vardı, kılavuzu incelerseniz görürsünüz.) Muğla sıtkı koçman'da halihazırda olduğunu hatırlıyorum.

Teşekkür ederim bende biraz bakayım olmazsa yeni açılan bölümlere belki kısmetim orası olur çok teşekkürler tekrardan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı