110 Mbps internet hızıyla tarayıcılarda dosyalar yavaş iniyor

mertutux

Hectopat
Makaleler
2
Öncelikle merhabalar, internet hızım iyi denilebilir fakat tarayıcılardan bir şey indirmeye çalışınca (Chrome, Opera) 0,20 Kbps'te sabit kalıyor. Steam'den vb. bir şey indirince 10-15 Mbps ile indiriyor. Nasıl çözülebilir?

1629655727145.png

1629655859049.png

Dosya Ekleri

• 1629655713158.png
    1629655713158.png
    5,1 KB · Görüntüleme: 81
Adı bilinmeyen sitelerde bant genişliği sınırlı şekilde indirme yaparsınız. Trafik kaldıramazlar çünkü. Böyle bir sınır koyarlar.

Windows indireceksen "exe" olması da enteresan. Bu programı kullan;

Adı bilinmeyen sitelerde bant genişliği sınırlı şekilde indirme yaparsınız. Trafik kaldıramazlar çünkü. Böyle bir sınır koyarlar.

Windows indireceksen "exe" olması da enteresan. Bu programı kullan;

Windows vs. değil Realtek High Definition Audio'yu kurmak için indiriyordum, sadece bu dosyada olan bir problem değil genel olarak tarayıcılardan indirme yaparken sorun yaşıyorum.
IDM kullanın tarayıcıların öyle bir sorunu var maalesef ve bu indirmeyi yaptığınız sunucuyla da alakalı.
Benim önerim IDM(Internet Download Manager).
Deneyeceğim.

Bunun tarayıcıyla ne alakası var, gayet normal bir durum. Sebebi ise indirilen dosyaları barındıran sunucuların client başına belirledikleri maksimum upload hızıdır. Sen bir dosyayı indirmeye çalıştığında aynı şekilde sunucu da bu dosyayı sana upload ediyor. Sunucunun upload 15mbps ise senin download hızın 9999999999mbps olsa da 15mbps ile indirme yapılır. (Senlik bir durum yok yani)

Bunun tarayıcıyla ne alakası var, gayet normal bir durum. Sebebi ise indirilen dosyaları barındıran sunucuların client başına belirledikleri maksimum upload hızıdır. Sen bir dosyayı indirmeye çalıştığında aynı şekilde sunucu da bu dosyayı sana upload ediyor. Sunucunun upload 15mbps ise senin download hızın 9999999999mbps olsa da 15mbps ile indirme yapılır. (Senlik bir durum yok yani)
Bugün de Steam'ın sunucusunun 15 mbps desteklediğini öğrendik sayenizde teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı