11400 TL sistem toplama

2070 Super olan modelde bir sorun görülmemiş. 2060, 2060 Super, 5600 XT gibi ekran kartlarında problem mevcut. Ama alacak kişi yine de bu ekran kartının kullanıcı yorumlarını okumalı ve YouTube videolarını izlemeli içinin de rahat etmesi için.

@Chandelier
  • Bu bütçeye daha iyi bir işlemci alınabilir.
  • Daha iyi overclock potansiyeli, daha iyi ses yongası ve Ryzen 4000 serisi işlemcilere geçeceğiniz zaman daha gelecek temelli bir anakart olan B550 tercih edilebilir. Bütçeniz yüksek olduğu için diyorum, yoksa en iyi B450 anakartlardan olan MSI B450 Tomahawk Max veya Asus B450 Tuf-Pro Gaming de alınabilir. Ben yine de B550 anakart önereceğim.
  • Ram olarak 3600 Mhz güzel ancak gecikme değeri çok yüksek (CL18). Bu sebeple 3200 Mhz CL16 veya 3600 Mhz CL16 bir ram tercih etmek daha iyi olacaktır.
  • Son olarak Sinerji her ne kadar en uygun fiyatları da verse bazı parçalar diğer sitelere göre daha pahalı oluyor.
Bu sebeplerden dolayı aşağıdaki sistemi bırakıyorum en uygun fiyatlarla ve güvenilir yerlerden. Eğer buralardan tek tek alabilirseniz ve toplarsanız daha iyi olacaktır. Daha güzel parçalar daha uygun fiyata.

Sistem:

Toplam: 10.756 TL

Alternatif Ürünler:

İşlemci Soğutucu: Arctic Freezer 34 eSports Duo = 391,91 TL (overclock yapmayacaksanız veya yapacaksanız da abartmadığınız takdirde soğutucuya gerek yok, 3700X stok soğutucusu yeterli.)

Depolama için HDD: Seagate BarraCuda 1 TB 7200 Rpm = 279,62 TL

RGB, 3600 Mhz ve CL16 RAM: G.Skill Trident Z Neo RGB CL16 3600 MHz = 1072,73 TL

overclock yapmıcam uzun yıllar götürmesini istiyorum sadece yorumunuz için teşekkürler :)

overclock yapmıcam uzun yıllar götürmesini istiyorum sadece yorumunuz için teşekkürler :)

Overclock yapmayacaksanız sorun yok. Ryzen 5 3600 ile overclock yapacaksanız kule tipi soğutucu almanız gerekebilir sizin eklediğiniz soğutucu gibi. Seçtiğiniz sistemle ilgili yorumumu yaptım arkadaşlar da söylemiş zaten.

Uzun yıllar götürmesini istiyorsanız B550 anakart ve Ryzen 7 3700X tercih edin bu bütçede mutlaka.

Eğer parçaları tek tek alabilirseniz daha iyi olur. Ryzen 5 3600 nerede, Ryzen 7 3700X nerede. Hem buradan avantajınız olur hem de diğer parçalar daha ucuza ve kaliteli gelmiş olur. Kasayı toplamayı bilmeseniz bile video izleyerek çok rahat toplayabilirsiniz. Artık 2020'ye geldik. Ben de bilmiyordum ve korkuyor sayılırdım toplarken ama dikkatli olunca hiçbir sıkıntı çıkmıyor. Toplamayı bilmediğinizi varsayarak yazıyorum biliyorsanız problem yok.

Overclock yapmayacaksanız sorun yok. Ryzen 5 3600 ile overclock yapacaksanız kule tipi soğutucu almanız gerekebilir sizin eklediğiniz soğutucu gibi. Seçtiğiniz sistemle ilgili yorumumu yaptım arkadaşlar da söylemiş zaten.

Uzun yıllar götürmesini istiyorsanız B550 anakart ve Ryzen 7 3700X tercih edin bu bütçede mutlaka.

Eğer parçaları tek tek alabilirseniz daha iyi olur. Ryzen 5 3600 nerede, Ryzen 7 3700X nerede. Hem buradan avantajınız olur hem de diğer parçalar daha ucuza ve kaliteli gelmiş olur. Kasayı toplamayı bilmeseniz bile video izleyerek çok rahat toplayabilirsiniz. Artık 2020'ye geldik. Ben de bilmiyordum ve korkuyor sayılırdım toplarken ama dikkatli olunca hiçbir sıkıntı çıkmıyor. Toplamayı bilmediğinizi varsayarak yazıyorum biliyorsanız problem yok.

İlk defa topluyorum dediklerinize dikkat ederek düzeltme yapabilirim cok teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı