11400F RTX3060 sistemde oyunlarda drop oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

mwraac

Picopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 3060 12 GB
İşlemci
İ5 11400F
Arkadaşlar merhaba ocak ayında bir bilgisayar toplamıştım fakat CoD Warzone, Fortnite, Elden Ring, Valorant gibi oyunlarda düşük FPS ve drop problemi yaşıyorum sebebi nedir?

Tek RAM mi kullanıyorsun yoksa 2 tane 8GB mı ? Tek RAM kullanıyorsan belki ondan olabilir.

RAM'lerin frekansını yükselttin mi Bios ayarından eğer standart 2133MHz hızda çalışıyorsa ondan yapabilir. Yanlış bilmiyorsam 11400F 3200MHz'e kadar destekliyor. Eğer RAM'lerin maksimum kaç MHz ise ona ayarlamadığın için yapabilir.

RAM'leri teker teker deneme yap en yüksek hızda. Hatta hızlarını düşürüp dene azar azar.

Belki güç kaynağında bir sorun olabilir.

Belki harddiskinde sorun olabilir.

Güç seçeneklerinde bilgisayar yüksek performansta olmadığından olabilir belki.

Arkadaşlar merhaba ocak ayında bir bilgisayar toplamıştım fakat CoD Warzone, Fortnite, Elden Ring, Valorant gibi oyunlarda düşük FPS ve drop problemi yaşıyorum sebebi nedir?

Screenshot_48.png

SSD değerlerini de atacağım şimdi.

Dosya Ekleri

• IMG_20220714_003142_388.jpg
    IMG_20220714_003142_388.jpg
    168 KB · Görüntüleme: 38
@mwraac hocam Elden Ring ise elden ringde FPS kilidi var 60 FPS üzerine çıkamazsın bende de 3060 Ti var 11400 le 4 k Ultra'da rahatlıkla oynadım ama FPS bazen aşağı düşüyorsa oyunun optimizasyonu bazı yerlerde problemli ondan kaynaklı olabilir düzgün bir test için güncel ve FPS kilidi olmayan oyunu atmanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı