11400F, RX 6600 XT micro stuttering var

selo_baba

Megapat
Selam. Uzun süredir gerek oyunlarda, gerekse günlük kullanımda Micro stuttering yaşıyorum. Birkaç deneme sonrası yine düzeltemezsem bilgisayarı camdan atacağım o derece oldum artık. PUBG ve Valorant oynarken bütün oyun keyfimi kaçırıyor. PUBG'de 150 FPS'ten 70-80 FPS'lere düştüğüm oluyor. Mesela dürbün açarken bu takılmalar oluyor. Takılma olduğu esnada ses de gidiyor. Hemen hemen yarım saniye kadar. Valorant'ta da bu takılmalar mevcut. Valorant'ta ise 250 FPS alıyorken takılma olduğu esnada FPS anlık düşüp yükseliyor. Bilgisayarı normal kullanırken de çok küçük stutteringler oluyor. Aşağı video da bırakacağım.

Videonun 2. saniyesinde dürbünü açarken takılma çok net hissediliyor. O an kulaklık takılı olduğu için ses kesilmesini gösteremiyorum kusura bakmayın ama o takılma esnasında ses de kesildi. Dürbünü kapatıp fareyi sola doğru çevirdiğimde de bir takılma olduğunu görebilirsiniz.

Bu problem belki de bilgisayarı aldığım günden beridir var. 2022'de hazır kasa olarak sıfır almıştım. Windows 11 IoT LTSC 24H2 kurdum düzelmedi. Çok şey denedim ama hiçbir türlü düzelmiyor. Hadi bu oyunların optimizasyon problemi var diyelim ama internet kafede böyle sorunlar yaşamıyorum. Donanım stres testlerinde de herhangi bir sorun gözükmüyor. Ekran kartı driverini her türlü silip kurdum düzelmedi.

Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı