11400F yerine 12400F alınır mı?

xLykia

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 35 gün önce bir sistem toplamıştım şu şekilde;
i5 11400F.
Anakart: ASUS Prime B560M-K
Ekran kartım XFX 6750 XT.
Bu sisteme para harcayıp anakart ve işlemci değiştirmeye 12400F'e geçmeye gerek var mı?
Ne gibi artısı olur? Şu anda sistemi 1080p kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ikili 1080p'de kusursuz bir performans sergilemez. Eğer 2k olsaydı güzel çalışırlardı. Fakat yine de 12. nesile geçmek için değer mi bence değmez. Eğer param var harcama yapabilirim diyorsanız geçebilirsiniz.

Daha yeni toplamışsın, memnun değil misin ?
Açıkcası memnunum sistemden sadece geliştirme olsun diye geliştirme yapıyorum işte asıl sorunum anakartım ile, sisteme ARGB Lian li strimer plus bağlayamıyorum anakart desteği olmadığı için sadece anakart değiştirmek istemediğim için işlemci de yanında kaynıyor diyelim bir de 3080 Ti vs geçersem 11400F yetecek mi bilmiyorum.

Açıkcası memnunum sistemden sadece geliştirme olsun diye geliştirme yapıyorum işte asıl sorunum anakartım ile, sisteme ARGB Lian li strimer plus bağlayamıyorum anakart desteği olmadığı için sadece anakart değiştirmek istemediğim için işlemci de yanında kaynıyor diyelim bir de 3080 Ti vs geçersem 11400F yetecek mi bilmiyorum.
3080 Ti için 11400F yetersiz kalacaktır.

3080 Ti için 1080p de 12400F bile darboğaz yapabilir. 3080 Ti ile minimum 2K monitör kullanmak lazım gibi düşünüyorum. En ideali ise 4K monitör.

Bazı oyunlarda 10-15 FPS fazla veriyor görünüyor 12.nesil ama çok gerek yok, yetiyordur sanırım aldığın değerler. Yalnız 12.nesil bir sisteme geçersen anakartlar yeni çıkacak 13.nesil Intel işlemcilere uyumlu olacağı söyleniyor. Bir artı bu olabilir.

Tek çekirdekte 12.nesil %15 performanslı, çoklu çekirdekte %13 daha performanslı görünüyor.

12.nesil değil de biraz bekleyip 13.nesile geçmek daha mantıklı olabilir belki.

Son düzenleme:
Bazı oyunlarda 10-15 FPS fazla veriyor görünüyor 12.nesil ama çok gerek yok, yetiyordur sanırım aldığın değerler. Yalnız 12.nesil bir sisteme geçersen anakartlar yeni çıkacak 13.nesil Intel işlemcilere uyumlu olacağı söyleniyor. Bir artı bu olabilir.

Tek çekirdekte 12.nesil %15 performanslı, çoklu çekirdekte %13 daha performanslı görünüyor.

12.nesil değil de biraz bekleyip 13.nesile geçmek daha mantıklı olabilir belki.
O zaman dediğiniz gibi 12. nesile geçmeden 13. nesile atlamalıyım.
Sadece minik bir anakart değişikliği yapmam yeterli olacak diye düşünüyorum 11. nesil için ARGB destekleyen bir anakarta ihtiyacım var bu konuda destek verebilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı