1150 uyumlu soğutucu 1151 uyumlu olur mu?

Nulla

Kilopat
Katılım
10 Ocak 2016
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, Corsair H80i almayı planlıyorum fakat Skylake sistem kuracağım, dolayısı ile soket tipi 1151, fakat soğutucunun desteklediği soket tiplerinde LGA 1150, 1155, 1156, 1366, and 2011 yazıyor, bir kaç sitede 1150, 1155 destekleyen soğutucular aynı zamanda 1151 soketini de destekler diye duydum. Acaba bu doğru mudur? Anakarta monte ederken de bir sıkıntı yaşamam dimi ek bir modifiyeye falan gitmeme gerek kalmaz değil mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet uyumludur, Skylake serisine hava soğutma alırken de bu kadar korkmayın 600-900gram soğutuculardan zarar gelmez.
1 küsür kiloyu aşkın soğutucular için zaten asma aparatı takviyesi yapılır, o şekilde kullanılabilir.

Arkadaş sıvı soğutma alacakmış, sorun yok yani.

Hocam öncelikle erken cevap yazamadım size çünkü geçici olarak mesaj yazmam engellendi 1 gün boyunca, okudum paylaştığınız yazıyı, paylaştığınız yazı çok olağan üstü bir durum:
"Normalde bu durum herhangi bir sorun teşkil etmeyecek olsa da, bazı aşırı ağır soğutucuların işlemcileri bükebileceği tespit edilmiş."
"Bu soğutucular takıldıktan sonra eğer bilgisayar kasasını taşımaya kalkarsanız..."
Diyeceğim o ki, ben ne ağır bir cpu soğutucu alacağım(yazıda da belirttiğim gibi sıvı bir soğutucu) ne de bilgisayarı sökmeden alıp bir yere götüreceğim.
Kısaca sorum hâla geçerli, 1150 ya da 1155 için yazılan soğutucuları 1151'lerde kullabilir miyim? Birçok kişi zaten 1150 ve 1155, 1151 ile uyumlu olduğundan üreticiler 1151 destekler diye yazmıyor demişler.


Edit: Hocam alıntıyı size yapmadım, The History Man'e yapacaktım alıntıyı, yazdığınız mesajı onun mesajı sanıp alıntı yaparak cevap yazdım, şimdi sizin konuya mesaj yazmış olduğunuzu gördüm(geç gördüm).
Kısaca cevabımı aldım. Teşekkürler BilgisayarKurdu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gidişatla geceye kalmadan 2. cezanı da alırsın diye tahmin ediyorum :)

Uyumlu olduklarını belirtmiştim bir önceki mesajımda. Yine aynı mesajda belirttiğim gibi 900gram soğutuculara kadar dert etmeyin.
Dikkat etmeniz gereken bir ayrıntı ise vidaları hunharca, tüm gücünüzle sıkmamanız gerektiği. Yeterli miktarda sıkın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı