1155 Pin İşlemciye 775 Pin Fan Takılır mı?

Gürkan00

Hectopat
Katılım
1 Temmuz 2016
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Eski sistemden kalan intel stok 775pin soğutucu var ve elimde i3 2120 var, o stok fana 1155pin olan i3 2120 uyar mı? Cevaplarınız için teşekkür ederim, iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl takılır onuda söyleyin de bizde öğrenelim. Ben şimdiye kadar öyle birşey yapamadım da.

Eski sistemden kalan intel stok 775pin soğutucu var ve elimde i3 2120 var, o stok fana 1155pin olan i3 2120 uyar mı? Cevaplarınız için teşekkür ederim, iyi forumlar.
Elindeki fan stok olduğu (sonradan alınan soğutucularda adaptör oluyor ve geriye dönük her soket yapısına uyuyor) için delik araları uymayacaktır ve büyük ihtimalle takamayacaksın. Ben daha önce böyle bir şey denemedim. Eğer anakarta takılan yuvalar uyuyorsa ısınma konusunda sıkıntı yasamazsın. Ancak büyük ihtimalle delikler uymaz ve takamazsın.
 
Takılmıyor denendi delikler denk gelmiyor.
Yukarıda arkadaş takılır demiş. Belki kastırarak falan taktı. Ancak hiç sağlıklı olmaz o şekilde takman. Sonuçta plastik 4 adet tırnak. Bir tanesi kırılırsa işlemcini yakarsın. Bence ya adaptör bul yada orta kalitede bir işlemci soğutucusu al. 50 TL ye iş görecek soğutucu çok var piyasada. Hemde bilindik markaların (Zalman, Cooler Master gibi).
 
Denemene gerek yok bacakları birbirine uymayacaktır. Piyasada çok ucuza satılan ürünler var alıp kullan uğraşıp zamanını harcama.
 
Ya şöyle bilgisiz denememiş insanlar uyar diye mesaj atmış sayesinde bende var diye almadim alirken bedava gelicekti yoksa ne diyeyim dicek söz bulamiyorum ben şöyle bilip bilmeden yorum yapan dengesiz insanlara...
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı