1156 Pin İşlemci Önerisi

1Rain

Hectopat
Daha fazla  
Sistemi değiştiremeyeceğim için işlemciyi yükseltmeyi düşünüyorum, şu an bende bulunan işlemci i5 650 3.20 GHz 1156 pin.
Her 1156 pinlik işlemci benim sisteme uyar mı? Uyarsa bu sınıfın en iyi ve son teknolojili işlemcisi nedir? Çok teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sahibinden.com da 235 TL'ye GET ilanı var i7 870'in. Böyle eski bir parçanın sıfır olarak alınması zaten saçmalık. Kesinlikle kötü bir işlemci değil. G4560 ile i7 860'ın bir karşılaştırma vidyosu var. İzlemek istersen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Sinan Gündüz bu YouTube tuhaf bir yer. Az önce izlediğim video'da ise G4560 çok daha yüksek FPS değerleri aldı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoya göz atın 3:11 den itibaren. FPS daha yüksek i3 6100'de ki i3 7100'de bi tık daha iyi olduğuna göre. :) Ayrıca ileride isterse i7 7700 bile takabilir o sisteme.

Aliexpress'den almak sorun olmayacaksa Xeon X3470 öneririm. i7'lere daha fazla para vermeye gerek yok. Fakat almadan önce anakartınız ile işlemci uyumluluğunu kontrol etmekte fayda var.

Konuyu açan arkadaş üstü kapalı olarak bütçesinin kısıtlı olduğunu ve elindeki i5 650 işlemciyi yükseltmek istediğini belirtmiş. DDR4 yeni nesil sistem önermek tabi mantıklı ancak para yoksa kullanıcı ne istiyorsa onu belirttim. Karşılaştırma illaki yapılır benim verdiğim sadece bir örnek. Güncel işlemcilere O.C ile kafa tutabilir çağ dışı bir işlemci değil onu belirtmek istedim. Elindeki i5 650 yi satıp, üstüne bir miktar para koyup i7 870/860 falan alırsa devam edecek gittiği yere kadar. Daha sonrası için sistemi güncellemesi şart çünkü 1156 ölü yatırım.

Bu arada i3 550 işlemcimi 40 TL'ye satıyorum ilgilenen olursa reklam da yapalım hadi :)

Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum. İ7 860 veya biraz daha üst modelini öneririm.

i7 875k ya da i7 870 öneririm.
Evet 1156 pin işlemciler anakartınızla uyumludur.

Yorumlarını için teşekkür ederim.
i7 870 2.93 GHz işlemciyle benim kullandığım i5 650 3.20 GHz arasında çok fark var mıdır peki? Eşşekten inip ata bindim diyebilir miyim? GHz olarak da düşük ama açıklık getirirseniz sevinirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı