11700K için soğutucu önerisi

V I R T U E

Hectopat
RAM
XPG 4133 Mhz
Ekran kartı
RTX 3070
Anakart
Z590
İşlemci
11700K
Merhaba,

i7 11700K kullanıcısıyım. İşlemci üzerinde ML240l V2 takılı fakat soğutma performansından memnun değilim. 70 derece, 80 derece aralığında geziniyor. Birkaç saat GoW oynasam 90 dereceyi gördüğü oluyor. Yüksek performanslı bir soğutma istiyorum, nasıl bir şey almalıyım? Bütçe sorun değil, kasa modeli MPG Gungnir 110r.

Merhaba,

i7 11700K kullanıcısıyım. İşlemci üzerinde ML240l V2 takılı fakat soğutma performansından memnun değilim. 70 derece, 80 derece aralığında geziniyor. Birkaç saat GoW oynasam 90 dereceyi gördüğü oluyor. Yüksek performanslı bir soğutma istiyorum, nasıl bir şey almalıyım? Bütçe sorun değil, kasa modeli MPG Gungnir 110r.
ARGB için; Arctic Liquid Freezer II 240 A-RGB Sıvı Soğutma Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

ARGB istenmiyorsa; https://www.amazon.com.tr/dp/B07WSD...e=380333&creativeASIN=B07WSDLRVP&linkCode=asn

Bende RGB olmayan versiyonu var. i7-6700K işlemcime 1.42 volt verdim 4.7 GHz stabil OC için ve sıcaklık tam yükte dahi 55i geçmiyor. Soğutma performansı iyi değil aşırı iyi. Tavsiye ederim. Bu arada üreticinin koyduğu sınır 1.35 Volt idi. 1.35 voltu geçtikten sonra kırmızı gösteriyor BIOS'ta ama ben aldırmadan epey bir yükselttim. Buna rağmen Prime95'in en ağır testlerinde dahi 73ü geçmedi. Prime95'te 73ü geçmemesi demek gerçek hayat kullanımında 50-55 demek.

O soğutucu berbat. Yani görebilir.
O soğutucu iyi değil de sadece oyun oynarken 90 derece görmemesi lazım. Oda sıcaklığı ne ? Kasanız ne ? Radyatörü ve fanları siz mi monte ettiniz, ettiyseniz yönlerinin doğru olduğundan emin misiniz? Hangi termal macunu kullandınız? Montajın doğru yapıldığından emin misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı