Sistemi söktüğümde çekmiştim bunu. Macun 1 tık fazla gelmiş. Güncelde bundan daha az macun var ama sıcaklıklarda bir değişim yok.Evet iyi macundur ama pump-out yapma ihtimali var.
Macun orta kısımda az gibi kenarlara doğru yayılmış. Pump-out var gibi hafif sıvısı dağılmış. NT-H1 alıp test etmenizi tavsiye ederim. Radyatör üzerindeki havayı da alıdıktan sonra sorun olmaması lazım.@Asım Demir @BERWAR @Yener K. @Enes3078
Konu hakkında düşünceleriniz ve fikirleriniz neler?
Sistemi söktüğümde çekmiştim bunu. Macun 1 tık fazla gelmiş. Güncelde bundan daha az macun var ama sıcaklıklarda bir değişim yok. Eki Görüntüle 1609086
Her zamanki gibi Türkiye'de stok yok. Amazon üzerinden 250 TL civarına geliyor. Termal macunu bile yurt dışından almak gerekiyor şaka gibi. 7-21 gün termal macun beklerim artık.Macun orta kısımda az gibi kenarlara doğru yayılmış. Pump-out var gibi hafif sıvısı dağılmış. NT-H1 alıp test etmenizi tavsiye ederim. Radyatör üzerindeki havayı da alıdıktan sonra sorun olmaması lazım.
Ben F12 fan ve NT-H1'i yaklaşık 17 gün sonunda teslim aldım. Noctua kendi gönderiyor en azından içim rahat ve beklemeye değer.Her zamanki gibi Türkiye'de stok yok. Amazon üzerinden 250 TL civarına geliyor. Termal macunu bile yurt dışından almak gerekiyor şaka gibi. 7-21 gün termal macun beklerim artık.
Voltaj ayarınız mevcut mu? Mevcutsa neler yapılı?@Asım Demir @BERWAR @Yener K. @Enes3078
Konu hakkında düşünceleriniz ve fikirleriniz neler?
Sistemi söktüğümde çekmiştim bunu. Macun 1 tık fazla gelmiş. Güncelde bundan daha az macun var ama sıcaklıklarda bir değişim yok. Eki Görüntüle 1609086
Konunun ilk mesajında Aida 64 üzerinde voltaj değerleri gözüküyor. Stok halinde işlemci 1.460'a kadar çekiyor. Ben manuel olarak 4.8 GHz için BIOS üzerinden sadece 1.4 vermiştim. Hiçbir ayara dokunmadan.Voltaj ayarınız mevcut mu? Mevcutsa neler yapılı?
4.8 GHz için çok yüksek bir değer 1.4V. Ben 11700KF kullanıyorum, 5.1 GHz için 1.33V yeterli oluyor. Burada önemli olan nokta statik voltaj yerine offset belirlemek. Voltaj ayarını offset moduna çekin, değişimi (-) ayarlayın. Ardından 0.050 değeri ile başlayın. 0.005'li değerlerle yukarıya çıkın. Stabilite bozulursa 1 veya 2 önceki voltaj ayarınıza dönebilirsiniz.Konunun ilk mesajında Aida 64 üzerinde voltaj değerleri gözüküyor. Stok halinde işlemci 1.460'a kadar çekiyor. Ben manuel olarak 4.8 GHz için BIOS üzerinden sadece 1.4 vermiştim. Hiçbir ayara dokunmadan.
CPU Loadline Calibration ayarını Mode 3 yaptım.4.8 GHz için çok yüksek bir değer 1.4V. Ben 11700KF kullanıyorum, 5.1 GHz için 1.33V yeterli oluyor. Burada önemli olan nokta statik voltaj yerine offset belirlemek. Voltaj ayarını offset moduna çekin, değişimi (-) ayarlayın. Ardından 0.050 değeri ile başlayın. 0.005'li değerlerle yukarıya çıkın. Stabilite bozulursa 1 veya 2 önceki voltaj ayarınıza dönebilirsiniz.
Ayrıca bunu yaparken LLC yani Load Line Calibration ayarını da kullanın. 3. mod yeterli olacaktır.