11700K nasıldır?

11. nesilde alınabilecek en güçlü işlemci 11700K. Tek sıkıntısı çok güç harcaması. 11900K'ya zaten kimse yaklaşmıyor. Çok ısınıyor ve ütü gibi güç çekiyor. 5800X ve idare etmek için düşük bir ekran kartı alabilirsiniz. Her türlü daha ucuza gelecektir.
5800x de 4000tl ve performans olarak da iyi aslında. 5800 x'e hangi anakart alınabilir? Ya siz bana 8000tl ye (ileride dediğim gibi iyi ekran kartı olacağı için güçlü bir işlemci de lazım) bir sistem önerebilir misiniz?

5800x de 4000tl ve performans olarak da iyi aslında. 5800 x'e hangi anakart alınabilir? Ya siz bana 8000tl ye (ileride dediğim gibi iyi ekran kartı olacağı için güçlü bir işlemci de lazım) bir sistem önerebilir misiniz?

Ekran kartı parası içinde yok değil mi?

Kendim bizzat kullanıyorum aldığım soğutucu 1200 TL anakart indirimle beraber 2700 liraya aldım gayet memnunum işlemci Hepsiburada kupon ile beraber 2500 TL'ye almıştım 1-2 ay kadar önce. 5800x çoklu çekirdek performansı daha iyi fakat dahili gpu yok. Bence tercih edilebilir. Ekran kartı yoksa 11700k alınabilir.

Kendim bizzat kullanıyorum aldığım soğutucu 1200 TL anakart indirimle beraber 2700 liraya aldım gayet memnunum işlemci Hepsiburada kupon ile beraber 2500 TL'ye almıştım 1-2 ay kadar önce. 5800x çoklu çekirdek performansı daha iyi fakat dahili gpu yok. Bence tercih edilebilir. Ekran kartı yoksa 11700k alınabilir.
Hangi anakartı aldın?

Hangi anakartı aldın?

Z490-F aldım, 11700k için VRM ve MOSFET kalitesi iyi bir anakart alman gerekiyor stabil bir performans ve sıcaklık değeri için. Ben tercihimi ilk başta MSI Z490 Carbon Wi-Fi ile kullandım fakat hem servisiyle hem de ürünle problem yaşadım sonradan ASUS'a geçtim hem servisi hem de ürünleri güzel.

Ekran kartsız 8000 TL'ye topladım. Cuma günleri İncehesaptan işlemci ve anakart daha ucuza bulunabilir:

5700G seçilebilir aslında. PCI-E 3.0 olması sizi çok etkilemez.

Ekran kartsız 8000 TL'ye topladım. Cuma günleri İncehesaptan işlemci ve anakart daha ucuza bulunabilir:

5700G seçilebilir aslında. PCI-E 3.0 olması sizi çok etkilemez.
Güç kaynağının 80+ sertifikası olması şart değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı