11800H 0.20 GHz'de kalıyor

Jeff_Hardy

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel® Core™ i7 11800H GPU: NVIDIA® GeForce® RTX 3060 Max-P 6 GB GDDR6 192-Bit 130W RAM: Kingston Fury Impact 64 GB 3200mhz DDR4 Ekran: 17,3 FHD 1920x1080 300Hz sRGB %100 IPS

SSD: Samsung 980 PRO M.2 SSD PCIe 4.0 2 TB SSD2: Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD PCIe 3.0 2 TB

WI-FI: Intel® Wi-Fi 6 AX201, 2x2+ Bluetooth 5.2 Klavye: SteelSeries RGB Per Key Gaming Keyboard
Meslek
Müzisyen
Merhaba, laptopun pilini yeni değiştirdim, yaklaşık 4-5 saat ekran süresi alabiliyorum. Fakat bir sorun var, pildeyken bir oyuna vs girdiğim zaman işlemci kendini 0.20 GHz'e kilitliyor ve hiçbir işlem yapılamaz hale geliyor.

0.20 ghz.png

Bu sorun olunca ne güç modlarını değiştirmek, ne de şarja takmak süreci değiştirmiyor. Sadece yeniden başlatınca kendine geliyor, hatta bazen o bile işlemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, laptopun pilini yeni değiştirdim, yaklaşık 4-5 saat ekran süresi alabiliyorum. Fakat bir sorun var, pildeyken bir oyuna vs girdiğim zaman işlemci kendini 0.20 GHz'e kilitliyor ve hiçbir işlem yapılamaz hale geliyor.

Eki Görüntüle 2507369

Bu sorun olunca ne güç modlarını değiştirmek, ne de şarja takmak süreci değiştirmiyor. Sadece yeniden başlatınca kendine geliyor, hatta bazen o bile işlemiyor.
Genelde işlemci arızasından kaynaklı oluyor bu durum. Ya da yeterli güç sağlanamadığından oluyor. Bir ihtimal de işlemci güç beslemesinde sorun oluyor.

Şarj aleti ya da pil kaynaklı sorun. İşlemci vs değil bence. Geçmiş tecrübem:

Şarj aleti ya da pil kaynaklı sorun. İşlemci vs değil bence. Geçmiş tecrübem:
Bu konuyu baz alırsak, pilin orijinal olmama durumu olabilir mi?
Genelde işlemci oluyor dedim zaten yukarıda da kesin işlemci kaynaklı demedim.

Arkadaşlar pil orijinal MSI pili, BTY-M6M 99.99wh’lik bir pil, kendim taktım.

İ7 11800H nin de ne kadar çok watt çeken bir işlemci olduğunu bildiğim için işlemcinin turbo frekansını pildeyken tamamen kapattım ki pili hem zorlamasın hem de voltajı düşürmesin diye, sonuçta beslenmesi zor bir işlemci.

Ama ona rağmen bazı işlemlerde özellikle pil %40 seviyelerindeyken bir uygulama yoğun işlemci kullanıyorsa hiç farketmeksizin bir anda 0.20 ghz ve %9 max kullanıma işlemci kendini sabitliyor.

Önceden böyle bir durum yoktu, hatta pil besleyemediği zamanlar cihaz kendini kapardı ama yine de böyle saçma sapan bir sorun oluşmazdı.

Pili HWmonitör ile kontrol ettim, aşınma seviyesi 0 ve günlük hafif kullanımda 5-6 saat rahatlıkla götürebiliyor. Yani chrome, word, excel gibi uygulamalarda hiç sorun yok.

Pili kullanmadan 2 kez 0 dan 100 e şarj ettim ve pil kalibrasyonu da yaptım.

5A23ECF8-55EB-423C-84CB-741B91393AC2.jpeg

Arkadaşlar sorun devam ediyor, daha önce hiç yaşayan olmadı mı?

İntel yönetim motoru bileşenleri driverini sildim hala aynı. İntel seri gç driverini sildim bilgisayar pilde açıldığı gibi kapandı şarj yüzde 80 olmasına rağmen.

Bazen de bu hatayı aldıktan sonra yeniden başlatıyorum sorun çözülüyor, pil %5 lerde bile cihaza stabil voltaj verebiliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı