Monster Tulpar 20.4 siyah ekran sorunu

mnstr mağduru

Zeptopat
Katılım
2 Haziran 2023
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Aynı sorun bende de var, parlaklığı veya sesi kısarsam OSD çıktığı için LoL'de siyah ekran oluyor, bu OSD'yi nasıl kapatırım?

Tongfang GK7MR0R. BIOS bulamadım. dGPU kapandıktan sonra ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip yeniden yükler misiniz?

Aynı sorun bende de var ama sadece LoL'de oluyor. RDR GTA4 açılıyor harici ekran kartımla. Ekran kartını güncelledim olmadı, DDU ile elimdeki eski sürümü kurdum yine olmadı. Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz yeni konu mu açacağım.

Monster Tulpar 20.4
Seri no: GM7TG0R

Schenker'de GMx TG0X olarak geçiyor. Şu konudaki gibi bende de Windows'un rastgele uykudan uyanma sorunu da var. İşletim sistemim Windows 2004 version. Başka hangi bilgileri paylaşmam gerekir sorunu çözebilmek adına.

Dediklerinizi uyguladım, dGPU yaptıktan sonra yine aynı sorun devam etti fakat NVIDIA denetim masasında "Ekran > Masaüstü boyutunu ve konumunu ayarla > Bir ölçeklendirme modu seçin" başlıklarının altında "Tam ekran" seçeneğini seçip uyguladıktan sonra sorun düzeldi. Bu yaptığımla bir alakası var mı bilmiyorum ama önerileriniz için teşekkür ederim.

Bu ayarı yaptıktan sonra nadiren düzgün açılıyor, oyun başladıktan sonra ne tarayıcıya ne de oyuna Alt Tab atabiliyorum masaüstü tamamen kararıyor, tek yapabildiğim CTRL Alt Del ama oradan çıkınca yine siyah monitör. Oyun başladıktan sonra ne tarayıcıya ne de oyuna Alt+Tab atabiliyorum masaüstü tamamen kararıyor. Alt Tab sürekli denediğimde çok düşük ihtimalle geliyor oyun. Oyun düzgün açılırsa ekran parlaklığımı veya sesi klavye kısayolundan ayarlarken OSD çıkınca bu sefer yine ekran gidiyor. Windows 10'da OSD'leri nasıl kapatırım?

Tongfang GK7MR0R. BIOS bulamadım. dGPU kapandıktan sonra ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip yeniden yükler misiniz?

Bilgisayarı yeniden başlatıp ekran kartını kapatırsam anca bağlanıyorum oyuna ama performansı yetersiz IGPU'nun.
Aynı sorun bende de var LoL oyun açıldığında siyah ekran oluyor. Düzgün açıldıysa bu sefer ekran parlaklığımı veya sesi kısarsam OSD çıkınca yine ekran gidiyor. Win CTRL Shift B işe yaramıyor. OSD'yi nasıl kapatabiliriz?
Anca iGPU yaparsam oyuna bağlanabiliyorum.

Ekran kartiniz yanmiş veya yanlış sürücü kurulmuş Win CTRL Shift b hiçbir işe yaramaz bilginize.
Hocam bir de çizgiler bu şekil mi?

Eki Görüntüle 1803153

Eki Görüntüle 1803154

Eki Görüntüle 1803152

Tulpar 19.5 ekran yandı diye bu modeli 20.4'ü verdiler. Yine mi yandı şimdi bu ekran kartı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu çözecek demiyorum ama öncelikle 2004 sürümünüzü 22H2 sürümüne yükselterek başlar mısınız?



1685781835615.png


Flash'ın içinde yandakilerin haricinde Windows 11 de kurmuştum, ayrıyeten 21H2 kurduğumda yanlışlıkla otomatik güncellemeleri kapatMamıştım güncellenip 22H2 olmuştu sanırım, o sayılır mı? Sonra çözülmediği için 2004 hızlı olduğu için geri döndüm.
(Hatta kapatmayı unuttuğum için sürücüleri benim yerime Windows kurmuştu o seferde, yine o da çözememişti)
Yine de sıfırdan ISO indirmeme gerek var mı yoksa Macrium ile yedek alıp aynısı gibi güncellemelerden mi yükselteyim? Bir de Windows 8 veya 8.1 deneyeyim mi yoksa daha mı kötü olur

Sorunu çözecek demiyorum ama öncelikle 2004 sürümünüzü 22H2 sürümüne yükselterek başlar mısınız?

İşe yaramadı ekran kararıyor hala.


LoL'de oyuna başlamadan önce yani giriş ekranında ayarlar menüsündeki "Eski DX9 modunu tercih et" ayarını etkinleştirdim. Laptopun klavyesinin FN tuşuyla sesi kısarken ekran kararması düzeldi ama bakalım acaba bu sefer neresi bozulacak. Uykuya alma diye bir şey yok bu çakma yerli malı ama fason Çin malı Tongfang bilgisayarda.

Saçmalık yeni ekran kartının DirectX'in yeni versiyonunu stabil desteklememesi...
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı