12.000-13.000 TL monitör dahil sistem toplama

erdemeye

Hectopat
Ryzen 5 3600X veya 3600 XT ile ekran kartı olarak da 5700 XT kullanmayı düşünüyorum. 16 GB RAM'de olacak. Fakat diğer bilgisayar parçalarından pek anlamıyorum. Bu parçalarla uyumlu anakart, HDD, SSD, PSU, kasa ve eğer gerekliyse harici soğutma sistemleri önerebilir misiniz? Monitörün de 144 Hz olmasını tercih ediyorum.

Not: Aslında 3000 serisini bekleyecektim fakat kullanacağım işlemci ve monitörün bu kart için yetersiz olduğunu okudum bu yüzden sanırım beklemeyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 3600X veya 3600 XT ile ekran kartı olarak da 5700 XT kullanmayı düşünüyorum. 16 GB RAM'de olacak. Fakat diğer bilgisayar parçalarından pek anlamıyorum. Bu parçalarla uyumlu anakart, HDD, SSD, PSU, kasa ve eğer gerekliyse harici soğutma sistemleri önerebilir misiniz? Monitörün de 144 Hz olmasını tercih ediyorum.

Not: Aslında 3000 serisini bekleyecektim fakat kullanacağım işlemci ve monitörün bu kart için yetersiz olduğunu okudum bu yüzden sanırım beklemeyeceğim.
Kasım ayı gibi RTX 3060 çıkacak söylentileri var. Eğer kastettiğiniz şey 1080P monitör ise sanırım bu kart 1080P monitör ve Ryzen 5 3600X ile birlikte kullanılabilir olacak.

Monitör olmasa kasaya 10 bin TL kalıyor.
Böyle bir bütçede kesinlikle RTX'li sistem alınmalı. Yüksek bütçede kesinlikle Intel işlemci seçilmeli
Hocam 5700XT ve 2070 Super karşılaştırmalarını izledim ve başa baş sayılırlar. Aralarında da 1000 TL gibi bir fark olunca Nvidia'dan vazgeçtim. İşlemci için ne öneriyorsunuz ?
Aslında 3600XT 2 ya da 4K ayarla da sorunsuz açar 3070'de.
Ama i5 10600K alınabilir.
2K veya 4K monitör alacak bütçe oluşturamıyorum maalesef.
Kasım ayı gibi RTX 3060 çıkacak söylentileri var. Eğer kastettiğiniz şey 1080P monitör ise sanırım bu kart 1080P monitör ve Ryzen 5 3600X ile birlikte kullanılabilir olacak.
Açıkçası Kasım ayına kadar beklersem döviz kurundan dolayı bu sistemin bir miktar daha pahalancağını düşünerek beklemek istemiyorum sanırım.

Hocam 5700XT ve 2070 Super karşılaştırmalarını izledim ve başa baş sayılırlar. Aralarında da 1000 TL gibi bir fark olunca Nvidia'dan vazgeçtim. İşlemci için ne öneriyorsunuz ?
Hocam başa baş olabilirler.Ama her oyunda neredeyse rtx teknolojisi kullanılıyor.Geleceğe ytırım olur rtxli bir sistem alırsanız.İşlemci i5 10400 seçilebilir

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı