12.000 Sistem toplama

Güney Yazar

Hectopat
Daha fazla  
Şu an elimde MSI marka bir laptop var ve artık oyunlarda istediğim performansı veremiyor. Bu sebeple birkaç ay içerisinde bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Forumda birçok konuyu okudum fakat sizin de bildiğiniz gibi işlemci ve ekran kartı konusunda piyasada çok fazla seçenek var. Kafam çok karıştı, sizden yardım almak istedim.
Monitör dahil 12.000 TL gibi bir bütçem var. Ekran kartı olarak aklımda RX 5700 XT, işlemci olarak Ryzen 5 3600 var fakat sizin de düşüncelerinizi bilmek isterim. Gerekli derseniz bütçeyi biraz daha zorlayabilirim. Sizin belirttiğim bütçede önerebileceğiniz sistemler var mıdır?
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an elimde MSI marka bir laptop var ve artık oyunlarda istediğim performansı veremiyor. Bu sebeple birkaç ay içerisinde bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Forumda birçok konuyu okudum fakat sizin de bildiğiniz gibi işlemci ve ekran kartı konusunda piyasada çok fazla seçenek var. Kafam çok karıştı, sizden yardım almak istedim.
Monitör dahil 12.000 TL gibi bir bütçem var. Ekran kartı olarak aklımda RX 5700 XT, işlemci olarak Ryzen 5 3600 var fakat sizin de düşüncelerinizi bilmek isterim. Gerekli derseniz bütçeyi biraz daha zorlayabilirim. Sizin belirttiğim bütçede önerebileceğiniz sistemler var mıdır?
12.000 tl varken ekran kartının en iyisi olan rtx 2080 ti alsana direkt.

12.000 TL varken ekran kartının en iyisi olan RTX 2080 Ti alsana direkt.

Toplam bütçe o kadar demiş arkadaş tüm parasını tek bir ekran kartına mı yatıracak.

5700 XT 4000 TL onu çıkarınca 8000 TL gibi bir bütçeniz kalır. 2K bir monitör derseniz bir 3000 TL o tutar. Geriye 5000 TL kalır. 5000 TL ile de 3600'lük bir sistem kurulur. Üstüne kabaca 1000 TL verirseniz 3700X'de geçebilirsiniz.

(Seçtiğim kasa ile çok hoş duracaktır ama RTX 2070 Super alınabilir iken ne kadar mantıklı gelir bilemem)

12.000 tl varken ekran kartının en iyisi olan rtx 2080 ti alsana direkt.

Cevabınız için teşekkürler ancak monitör dahil 12.000 tl bütçem var. 2K bir monitör de en az 3000 tl tutuyor yani kasa için 9000 tl civarında bir bütçem kalıyor.

(Seçtiğim kasa ile çok hoş duracaktır ama RTX 2070 Super alınabilir iken ne kadar mantıklı gelir bilemem)

RTX 2070 Super ve RX5700XT için birçok karşılaştırma videosu izledim hocam ancak gördüğüm kadarıyla 2k da aşırı bir fps farkı yok. Siz neden 2070 super tavsiye ediyorsunuz açıklayabilir misiniz?

Toplam bütçe o kadar demiş arkadaş tüm parasını tek bir ekran kartına mı yatıracak.

5700 XT 4000 TL onu çıkarınca 8000 TL gibi bir bütçeniz kalır. 2K bir monitör derseniz bir 3000 TL o tutar. Geriye 5000 TL kalır. 5000 TL ile de 3600'lük bir sistem kurulur. Üstüne kabaca 1000 TL verirseniz 3700X'de geçebilirsiniz.

Hocam bu benim kafamdaki sistem ama sizce bu bütçede bu bileşenler doğru mu yoksa farklı bir sistem mi önerirsiniz?
Yazılım konusu rahatlığı mı desem bilemedim eğer sizin için AMD sıkıntı değil ise Nitro+ SE çok hoş duracaktır.

AMD tercih etmemdeki sebep aslında freesync monitörlerin fiyat olarak g-sync monitörlerden daha uygun olması. Bazı yerlerde freesyncler de nvidia uyumlu çalışıyor gibi şeyler okudum ancak konu hakkında çok bilgili değilim ve bana çok da mantıklı gelmedi açıkçası.

Adaptive Sync olayı var ama tüm monitörler için geçerli değil.

Ekran kartını daha uygun olan linki ile bırakayım:
O ARGB ışıklar görsel zevki bayağı güzel yapacak gibi 😉

Hocam bahsetmeyi unutmuşum elimde halihazırda M2 ssd var. Attığınız sistemde ssd' yi çıkartınca hangi bileşeni yükseltmemi önerirsiniz?

AMD Ryzen 4. nesil işlemci uyumu B450 ile belirsiz iken X570 bir anakart almak garanti olabilir ve yapmışken 2 adet 4+4 Pin CPU girişine sahip bir model alınabilir.

Sistemin son hali:
(Biraz baktım satıcı puanı düşük geldi ama işin içinde Amazon var. alternatif satıcı)
(ARGB fanlar gösterilmemiş ama sıkıntı olmaz diye düşünüyorum)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı